NIŠLIJA POBEDNIK RIBOLOVAČKOG TAKMIČENJA: U Ćupriji završen 4. revijalni „Most kup“ (FOTO)

Z.R.

17. 09. 2023. u 21:01

VLADIMIR Vidanović iz Niša uspeo je da upeca čak šest somova i osvoji 596 poena, što mu je obezbedilo pobedničku titulu na 4. revijalnom „Most kupu“, održanom ovog vikenda na Velikoj Moravi kod Ćuprije.

НИШЛИЈА ПОБЕДНИК РИБОЛОВАЧКОГ ТАКМИЧЕЊА: У Ћуприји завршен 4. ревијални „Мост куп“ (ФОТО)

Foto: B. Krstić

U ovoj revijalnoj manifestaciji učestvovalo je sedamdeset ribolovaca – varaličara iz cele Srbije, a manifestacija je imali međunarodni karakter zbog gostiju iz Hrvatske i pobratimskog Doboja.

Drugo mesto pripalo je Vladanu Miladinoviću, dok je treću poziciju zauzeo Miodrag Mitrović. Najveća ulovljena riba bio je som, ulov pobednika Vidanovića, dok je mlađani dvanaestogodišnjak Uroš Šarov iz Jagodine stekao titulu najuspešnijeg mladog ribolovca.

U ekipnom plasmanu prvo mesto osvojili su ribolovci „Vidalursa“. Nagrade su podeljene za osvojena prva tri mesta, posebne zahvalnice uručene su gostima iz Hrvatske (Sisak), Apatina, Karavukova i Doboja, dok su pripadnice lepšeg pola i najmlađi takmičari dobili diplome.

Ovu lepu ribolovačku manifestaciju, koju je pratila i „mala škola ribolova“ za zainteresovanu decu, organizovalo je Udruženje rekreativnih ribolovaca „Varaličar“ iz Ćuprije, uz veliku podršku tamošnje Turističke organizacije, a pod pokroviteljstvom Opštine Ćuprija.

Današnje takmičarsko pecanje realizovano je sa obe strane Velike Morave, kod mosta, na stazi dugoj ukupno skoro dva kilometra.

- Lovile su se grabljivice isključivo varalicama – klen, grgeč, smuđ, bucov, som, a ove godine prvi put smo ubacili na spisak i mrenu. Ovaj deo Velike Morave je, inače, jedan od najbogatijih svim vrstama riba.  Područje od mosta do krivine je i zimovnik za belu ribu, posebno skobalj. Za ribolov ovaj teren je odličan jer je obala Morave sa gradske strane odsečena, pa je tu duboko i hvataju se veće grabljivice poput soma, smuđa i štuke. Sa druge strane reke, gde je gradska plaža, reka je plića i tu se više love manje vrste - klen, mrena, grgeč – objašnjava Vladimir Milojević iz URR „Varaličar“.

Po njegovim rečima, plasman ribolovca na ovom revijalnom kupu zavisio je od dužine ulovljene ribe, a sudija je merio svaku.

- Riba se meri od glave do vrha repa. To su radile sudije koje su pokrivale stazu, a zbrajanjem tih dužina se došlo do konačnog plasmana. Jedan centimetar nosi jedan bod, a svaka ulovljena riba je po merenju vraćena u vodu – objasnio je Milojević.

Svim učesnicima "Most kupa" organizatori su poželeli da im bude BISTRO na svim narednim rekama na kojima budu pecali do narednog susreta u gradu na Moravi sledeće godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu