GRAĐEVINSKI MATERIJAL ZA 125 PORODICA: Igor Mirović uručio ugovore o finansijskoj pomoći za izbegle i prognane

Z. GRUMIĆ

13. 09. 2023. u 17:01

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu ugovore o dodeli bespovratne novčane pomoći za ukupno 125 izbeglih ili raseljenih porodica u Vojvodini, kako bi lakše dovršili izgradnju svojih kuća ili obnovili stambene objekte.

ГРАЂЕВИНСКИ МАТЕРИЈАЛ ЗА 125 ПОРОДИЦА: Игор Мировић уручио уговоре о финансијској помоћи за избегле и прогнане

Pres služba Pokrajinske vlade

Ta taj program pomoći, koji se ostvaruje posredstvom Fonda za izbegla i raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, ovog puta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno ukupno 50,5 miliona dinara a pojedinačni iznosi su od 200.000 do pola miliona dinara.

- Od 2016. do ove godine izdvojili smo ukupno 132,5 miliona dinara za nabavku građevinskog materijala i pomogli 418 porodica koje su, ne svojom voljom nego mukom i stradanjem, 90-ih godina došle u Srbiju, ovde u srpsku Vojvodinu i zasnovale svoja domaćinstva – rekao je Mirović na uručivanju ugovora u Holu Pokrajinske vlade.

On je dodao da pokrajinska i republička vlada zajednički, kroz programe Komesarijata za izbeglice, obezbeđuju uslove da što veći broj tih porodica dođe do krova nad glavom.

- U kontinuitetu se grade i stambeni objekti u gotovo svim mestima naše zemlje, posebno u Vojvodini, gde još nemali broj ljudi nije rešio svoje stambeno pitanje. Otvoreni smo za podršku i pomoć, delimo sudbinu i borimo se za zajedničku budućnost naše dece i naše zemlje – poručio je Mirović.

Među onima koji su dobili finansijska sredstva je i učiteljica Tatjana Petrović, izbegla iz Sarajeva ratne 1992. godine, koja od tada živi u Vajskoj u opštini Bač.

- Konkurisala sam prvi put i dobila novac za obnovu krova kuće, koja uskoro „puni“ 100 godina. Ova pomoć znači mojoj porodici veoma mnogo, jer znamo koliko je skup građevinski materijal – izjavila je ona za „Novosti“, zahvalivši Fondu i Pokrajini koji, kako je dodala, uvek imaju sluha za podršku izbeglim i raseljenim licima.

Zadovoljstvo je vidljivo i na licu Miloša Puhače, izbeglog iz okoline Vojnića u Hrvatskoj.

- Dobrodošla mi je ova finansijska pomoć. Renoviraću krov na kući, tako da više neće prokišnjavati – rekao je Puhača, koji je svoj novi dom zasnovao na Banstolu u inđijskoj opštini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)