ZA REKONSTRUKCIJU DOMA KULTURE 115 MILIONA DINARA: U planu izgradnja kanalizacije u Lovćencu i Malom Iđošu

Tanjug

12. 09. 2023. u 14:49

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je danas, tokom obilaska rekonstruisanog Doma kulture u Lovćencu i opštini Mali Iđoš, da je to zdanje u potpunosti rekonstruisano od izgradnje 1954. godine.

ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДОМА КУЛТУРЕ 115 МИЛИОНА ДИНАРА: У плану изградња канализације у Ловћенцу и Малом Иђошу

foto :Pokrajinska vlada

On je naglasio da je Pokrajinska vlada obezbedila i sredstva za novu opremu, a da ukupna vrednost radova i nabavke opreme iznosi 115 miliona dinara.

- Realizacijom radova i nabavkom opreme stvoreni su mnogi bolji uslovi za korišćenje Doma što je dobra vest za brojna kulturno-umetnička društva, folklorne, književne, pozorišne i druge sekcije - izjavio je Mirović, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Mirović je tokom obilaska radova na izgradnji kanalizacione mreže u Feketiću u opštini Mali Iđoš podsetio na to da je Pokrajinska vlada u potpunosti finansirala i završila izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kao i izgradnju magistralnog kolektora koji treba da poveže ceo kanalizacioni sistem Feketića, Lovćenca i Malog Iđoša.

Projekat izgradnje kanalizacione mreže u Feketiću u dužini od 26 kilometara, vredan 1,2 milijarde dinara planiran je kao višegodišnji.

- Plan je da u kontinuitetu u narednim godinama i u Lovćencu i u Malom Iđošu započnemo izgradnju kanalizacione mreže i time stvorimo neophodne uslove da ova opština ima moderan sistem za prečišćavanje otpadnih voda i tako zaštitimo reku Krivaju, omogućimo što veći broj priključaka do svih kuća i poboljšamo kvalitet života - istakao je Mirović.

Naveo je i da se nada da će ove ili sledeće godine započeti radovi na opremanju prve velike industrijske zone u ovoj opštini.

BONUS VIDEO:

RODE OPET SLEĆU: Broj stanovnika u Rasinskom okrugu opada, ali u jednoj opštini beba je sve više

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)