NOVI SJAJ KABINETA PARAĆINSKE GIMNAZIJE: Zajednička akcija na inicijativu profesora Borka (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 09. 2023. u 13:36

PARAĆINAC Borko Petrović, profesor engleskog jezika, poznat kao nosilac titule najboljeg nastavnika sveta, ne gubi inspiraciju kada je kvaliteta rada sa učenicama u pitanju.

НОВИ СЈАЈ КАБИНЕТА ПАРАЋИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ: Заједничка акција на иницијативу професора Борка (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Ovog puta na njegovu iniicijativu, prihvaćenu od strane rukovodstva i kolektiva škole, zasijao je kabinet za strane jezike. On je potpuno preuređen tokom minulog letnjeg raspusta, tako da su gimnazijalci, vrativši se u klupe u septembru, listom izjavili da im se iz te učionice – ne izlazi.

Kabinet je preuređen kompletno, kaže Borko Petrović, koji se tokom mesec i po dana svojski prihvatio majstorskog alata, zajedno sa drugim nastavnicima i domarom. Između ostalog, umesto dotrajalog itisona, postavili su funkcionalni laminat.

 - Takođe, stavili smo pločice kod prozora, ofarbali radijatore i drugo šta treba, sredili i okrečili zidove, pre toga uveli novu struju jer smo imali samo jednu funkcionalnu utičnicu u celoj učionici... Ovo smo sve uspeli zahvaljujući donacijama koje su nam obezbedile paraćinske firme NIPS i „El luks“ – kaže Petrović, koji najavljuje da ovde neće stati, već da će pokušati projektima da obezbedi sredstva i za druge učionice i kabinete.

On već ima iskustva sa ovakvim angažovanjem jer je pre nekoliko godina, u OŠ „Stevan Jakovljević“, takođe kroz saradnju sa NIPS,  renovirao jedan od tamošnjih kabineta.

Prema rečima Biljane Obradović, direktorke Gimnazije, kabinet za strane jezike ubuduće će se koristiti ne samo za nastavu već i za druge aktivnosti, tribine, radionice i slično.

Sledeći kabinet koji će se opremiti je za biologiju. Sredstva su obezbeđena preko ovogodišnjeg konkursa „Partnerstvo za budućnost“  na kom je ova škola jedan od pobednika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)