GRADI SE NOVA ĆUPRIJA: Vrnjčani nastavljaju sanaciju posledica junskog nevremena

G. ĆIROVIĆ

05. 09. 2023. u 11:30

Ne čekajući da iz republičke kase stigne planirana pomoć za sanaciju posledica junskog nevremena, rebalansom opštinskog budžeta Vrnjčani su za ovu namenu već izdvojili 70 miliona dinara i započeli interventnu sanaciju prioritetne infrastrukture – puteva, mostova, propusta i kanala.

ГРАДИ СЕ НОВА ЋУПРИЈА: Врњчани настављају санацију последица јунског невремена

Opština Vrnjačka Banja

Tako su ovih dana u toku završni radovi na izgradnji mosta koji povezuje vrnjačka sela Štulac i Ruđinci, a koji je porušen usled snažnog udara bujice.

- Ovaj most je i pre poplave bio u veoma lošem stanju, a propusti mali za veću količinu vode i njegova sanacija našla se na listi prioriteta s obzirom na to da povezuje put prema lokalnom groblju i predstavlja najkraći putni pravac do Vrnjačke Banje – rekao je Boban Đurović, predsednikopštine Vrnjačka Banja, obilazeći radove sa svojim saradnicima.

Opština Vrnjačka Banja

 

Prema njegovim rečima, ovom prilikom očišćeno je rečno korito, a u narednih nekoliko dana očekuje se postavljanje ograde i presvlačenje asfaltom, nakon čega će se u potpunosti uspostaviti saobraćajna komunikacija.

- Na ovom projektu rađena je i podna ploča koja će dati neophodnu čvrstinu i verujem da će ovaj most biti dugo korišćen – dodao je Đurović. - S obzirom na razmeru elementarne nepogode koja nas je zadesila, očekuje nas još mnogo posla. Uz podršku Vlade Srbije radiće se i proširenje novih propusta ispod pružnih prelaza u Štulcu, a uskoro počinje i asfaltiranje puta koji prolazi kroz ovo mesto u dužini od 1,8 kilometara, kao i nekoliko putnih pravaca koji su obuhvaćeni Planom Opštinske stambene agencije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini