POZIV VLASNICIMA NELEGALNIH OBJEKATA: Prijave za privremeno priključenje na infrastrukturu

I. M.

29. 08. 2023. u 13:56

Od polovine narednog meseca počinje da teče rok za prijavu radi privremenog priključenja nezakonito izgrađenih objekata na komunalnu infrastrukturu, a ovo pravo mogu da iskoriste građani koji su kupovinom ili izgradnjom rešavali svoje stambeno pitanje.

ПОЗИВ ВЛАСНИЦИМА НЕЛЕГАЛНИХ ОБЈЕКАТА: Пријаве за привремено прикључење на инфраструктуру

foto: I.Mitić

Gradska uprava u Leskovcu je saopštila da rok za podnošenje zahteva počinje od 15. septembra i traje 30 kalendarskih dana, a priključenje na elektroenergetsku, gasnu i mrežu daljinskog grejanja, na vodovod i kanalizaciju je moguće samo za jedan objekat, odnosno stan istog vlasnika koji koristi za stanovanje.

Vlasnik uz zahtev dostavlja dokaz o postojećem završenom objektu, da je vlasnik objekta i da u vlasništvu ima samo jedan stambeni objekat. Ako je vlasnik nezakonito gradio takav objekat dostavlja dokaz da je pokrenut postupak ozakonjenja, a ako nije pokrenut takav postupak dostavlja se izjava da je objekat izgrađen i da se koristi za stanovanje ili drugi dokaz kojim se na nesporan način mogu utvrditi ove činjenice.

Vlasnik koji je kupovinom stana trajno rešavao svoje stambeno pitanje dostavlja overeni ugovor o kupovini objekta, u vreme njegovog zaključenja, kao i overenu izjavu pod krivičnom i materijalnom odgovornošću da on i članovi njegovog porodičnog domaćinstva nemaju drugi objekat za stanovanje.

Uz zahtev za privremeno priključenje dostavlja se i geodetski snimak objekta, a vlasnik dostavlja i jedan od sledećih dokaza: ugovor o kupovini ili izgradnji stana, odnosno porodične stambene zgrade, ugovor o kupovini objekta u izgradnji, ugovor o poklonu, ugovor sa stambenom zajednicom o pretvaranju zajedničkih prostorija u stan ili nadziđivanju, pravosnažno rešenje o nasleđivanju, ugovor o dugoročnom stambenom kreditu za kupovinu nepokretnosti ili nepokretnosti u izgradnji, pravosnažnu sudsku presudu ili odluku nadležnog organa kojim se dokazuje pravo svojine na nepokretnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)