DANAS POPODNE PONOVO KREĆE SAOBRAĆAJ DUŽ CELOG BULEVARA OSLOBOĐENJA: Rekonstruisan najprometniji bulevar u Novom Sadu

S.Bajić

26. 08. 2023. u 13:15

BULEVAR oslobođenja, najfrekventnija ulica u Novom Sadu, danas posle 14 časova će ponovo, posle dvomesečnih radova na kompletnoj rekonstrukciji kolovoza, biti pušten u saobraćaj.

ДАНАС ПОПОДНЕ ПОНОВО КРЕЋЕ САОБРАЋАЈ ДУЖ ЦЕЛОГ БУЛЕВАРА ОСЛОБОЂЕЊА: Реконструисан најпрометнији булевар у Новом Саду

S.B.

To su potvrdili Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade i Milan Đurić, novosadski gradonačelnik, koji su nešto posle 11 časova na uglu Bulevara oslobođenja i Bulevara Jaše Tomića, posetili završne radove.

- Reč je o istorijskom poslu, koji je trajao dva meseca, od 21. juna pa evo, do danas- obratio se gradonačelnik Đurić.

- Bulevar oslobođenja, kao najvažnija ulica u gradu je počeo da se gradi 1962. godine i od tada, osim pojedinih intervencija i krpljenja kolovoza, nije rekonstruisan. Sada je to urađeno a investicije su 550 miliona dinara.

Gradonačelnik Đurić je naglasio da raskrsnice Bulevara oslobođenja sa Bulevarom cara Lazara, ulicom Narodnog fronta, Maksima Gorkog, Futoškom i Bulevarom kralja Petra nisu rekonstruisane, jer će uskoro na tim deonicama raditi na sanaciji vodovoda, pa da se, s obzirom na to da radovi koštaju oko 150 miliona dinara, ne pravi dvostruki trošak i dupli posao.

- Sve smo radili zajedno sa Pokrajinskom vladom, radove u Stražilovskoj i Ulici Žarka Zrenjanina. Klisi Vdovdanskom Sva sredstva sa Pokrajinskom vladom je ove godine uloženo 3 milijarde i 153 miliona dinara, a podržalo je i resorno ministarstvo sa 200 miliona dinara, što će biti uloženo u sanaciju Bulevara kneza Miloša. To je plan za septembar a zatim slede radovi na Temerinski i Rumenački put i nastavljamo dalje da radimo, u Veterniku, Futogu… - istakao je Đurić i naglasio da je najveći gradski bulevar dobio potpuno nov izgled na ponos svih Novosađana.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade je istakao da je u zajedničke poslove uloženo u rekonstrukcije ulica u tri navrata ukupno 2,3 milijarde dinara, kao i da je Vlada Srbije uložila jedan deo, na osnovu čega je pokrenuta velika akcija za rehabilitaciju više od 100 ulica u Novom Sadu.

- Najvažnija vest je da je Bulevar oslobođenja u potpunosti rekonstruisan, da je sada bezbedniji saobraćaj, da su ulice uređenije i da je u sve to zajedničkim snagama uložen veliki trud izvođača radova i da smo sve uspeli da završimo- kaže Mirović.

- Posao se, međutim, nastavlja na drugim ulicama u gradu kao i na izgradnji vodovodne mreže u Bockama i asfaltiranju 17 ulica gde smo takođe jutros posetili žitelje tog mesta. Uskoro kreće i izgradnja sportske sale u gimnaziji „Lčaza Kostić“, na jesen uređenje parka između „Spens-a“ i Promenade, u dvorištu škole „Miloš Crnjanski“ zidaćemo novu zgradu i za dve godine, kada bude završena, srušiti stari objekat. Studio „M“ ostaje Studio „M“ uz Muzej Radio Novog Sada, završavamo uskoro radove u Studentskom kulturnom centru na multufunkcionalnoj sali, završava se i „Kamenica tri“…

Zajednička ulaganja

IGOR Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, naglasio je da se uz pomoć države zajedno za gradom vodi zajednička briga za Novi Sad.

- Kruna saradnje i zajedničkih uaganja je završeta radova na najznačajnijem Bulevaru u Novom Sadu. Urađen je velik i značajan posao po najvišim standardima i danas popodne Bulevar oslobođenja se otvara za saobraćaj - rekao je Mirović.

Ilustracija V. N.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)