RASKOŠNI KONCERT „DUO GRALA“: Nastup za pamćenje u paraćinskom Kulturnom centru

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 08. 2023. u 10:12

FANTASTIČNA interpretacija i mnogo emocija obeležili su nastup „Duo grala“ u Paraćinu, jedinstvenog dvojca koji čine dvoje školovanih muzičara impozantnih biografija – vokal Sanja Živković i gitarista Zoran Stojanović.

РАСКОШНИ КОНЦЕРТ „ДУО ГРАЛА“: Наступ за памћење у параћинском Културном центру

Foto: Z. Rašić

U galerijskom prostoru Kulturnog centra, pretesnom za brojnu publiku, njih dvoje su, kroz svoju vizuru i osećaj, intepretirali poznate hitove različitih muzičkih pravaca. Kompletnoj atmosferi doprinela je činjenica da su oboje muzičara upravo iz tog kraja, pa je u publici bilo dosta, pre svega Sanjinih prijatelja.

Ova pevačica raskošnog glasa detinjstvo je provela u Paraćinu, a od 16. godine preselila se u Austriju, gde je nastavila školovanje. Diplomirala je klavir i džez pevanje na konzervatorijumu u Lincu. U Austriji i dalje živi i radi, a sa različitim sastavima nastupa u toj i drugim državama Evrope.

Foto: Z. Rašić

Zoran Stojanović, čuveni gitarista i kompozitor, tokom duge karijere radio je sa mnogim poznatim imenima. Kako je sam izjavio, više od dvadeset godina živeo je u Portugaliji.  Sanju je upoznao u aprilu prošle godine posle koncerta Ivana Bosiljčića i od tad sarađuju kao „Duo gral“.

Fado, sevdah i soul tri su pravca u muzici koja ja ovaj sastav u svom nastupu darivao publici, a tematika je bila pretežno ljubavna. Sanja i Zoran najavili su publici da vredno rade na novim projektima i koncertima.

Za organizaciju njihovog koncerta veoma uspešno se pobrinuo Kulturni centar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini