NAJBOLJIM DIPLOMCIMA FAKULTETA U VOJVODINI PLAĆENA STRUČNA PRAKSA: Godinu rad po ugovoru, potom moguć stalni radni odnos

Z. G.

22. 08. 2023. u 15:19

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu ugovore o plaćenoj stručnoj praksi za devetnaest najboljih studenata koji su minule akademske godine diplomirali na fakultetima čije je sedište u Vojvodini a nalaze se na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje i nemaju radnog iskustva.

НАЈБОЉИМ ДИПЛОМЦИМА ФАКУЛТЕТА У ВОЈВОДИНИ ПЛАЋЕНА СТРУЧНА ПРАКСА: Годину рад по уговору, потом могућ стални радни однос

Pres služba Pokrajinske vlade

Stručna praksa u pokrajinskim institucijama traje 12 meseci, a za tu namenu je, kako je navedeno u saopštenju, Pokrajinska vlada izdvojila 16 miliona dinara. Tokom trajanja prakse stipendisti će dobijati po 60.000 dinara mesečno.

- Studentima koji su završili fakultet sa najvišim prosekom nameravamo da pružimo stručnu praksu, a nakon toga i radni odnos – rekao je Mirović naglasivši da u Pokrajini cene uspeh koji su ti akademci postigli tokom studija.

Stručna praksu će potpisnici ugovora obaviti u ustanovama i organizacijama čiji je osnivač Pokrajinska vlada i ukoliko budu pokazali rezultate, biće im omogućen prijem u stalni radni odnos.

- Ovo je važna odluka za Pokrajinsku vladu i za vas jer time pokazujemo da postupamo prema kriterijumima i da cenimo trud i zalaganje koje ste postigli tokom studiranja – poručio je Mirović.

Pokrajinska vlada je na prethodna dva konkursa na stručnu praksu primila ukupno 46 najboljih studenata, od kojih je dvanaest radno angažovano u pokrajinskim institucijama.

Diplomci će svoju stručnu praksu obavljati u Pokrajinskoj vladi, Kliničkom centru Vojvodine, Turističkoj organizaciji Vojvodine, Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode i Galeriji likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave