ŽALBE STANARA ISTERALE CISTERNU: Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže u Kikindi svakodnevna isključenja vode

R. Š.

17. 08. 2023. u 11:15

IAKO su ovog leta u centru Kikinde isključenja vode za piće svakodnevna zbog rekonstrukcije vodovodne mreže, nijednom se do sada nije desilo da JP „Kikinda“ građanima obezbedi vodu iz cisterne. Sve dok se u utorak nisu pobunili stanari iz Hajduk Veljkove ulice, kojima je voda obustavljena bez najave i to ceo dan.

ЖАЛБЕ СТАНАРА ИСТЕРАЛЕ ЦИСТЕРНУ: Због реконструкције водоводне мреже у Кикинди свакодневна искључења воде

Foto: R. Šegrt

Građani ove ulice bili su nezadovoljni, jer je isključenje bilo najavljeno samo za deo susedne Ulice Branka Radičevića, a ne i za njihovu, ali su i oni bez vode bili od ujutro pa sve do uveče, do 21 sata, i to zbog havarije, kako se kasnije ispostavilo. Pošto je isključenje potrajalo i u sredu, tek toga dana je JP „Kikinda“ obezbedilo cisternu sa tehničkom vodom, koja je stigla u tu ulicu.

- Pošto im isključenje nije bilo najavljeno, a potrajalo je veoma dugo, stanari Hajduk Veljkove ulice nisu bili pripremljeni i nisu obezbedili zalihe vode, pa su se opravdano žalili. Obratila sam se JP „Kikinda“ i zatražila da im se narednog daan, u sredu, obezbedi cisterna s vodom što je i učinjeno. Žalbe sam slala i tom komunalnom preduzeću, kao i članu Gradskog veća za komunalnu infrastrukturu, jer je nekorektno da ljudi ostanu bez vode ceo dan usred leta – navodi Ana Marija Ugrinov, profesionalna upravnica zgrade u Hajduk Veljkovoj ulici 44.

Sva planska isključenja vode zbog radova na mreži JP „Kikinda“ prethodno najavi, ali se dešavaju i neplanirane obustave, ali nijednom se građanima nije obezbeđivala voda iz cisterni sve do srede. Hoće li se ova praksa, koju su „uveli“ stanari Hajduk Veljkove, nastaviti, ostaje da se vidi.

- Zbog havarije prilikom radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Hajduk Veljkovoj ulici i sanaciji iste, potrošači te ulice od ugla Branka Radičevića do Teodora Ilića Češljara ostaće bez vode od 11 sati. Izvođač ne može da precizira koliko dugo će trajati sanacija kvara. Cisterna sa vodom za tehničku upotrebu postavljena je na parkingu u pomenutoj ulici i na raspolaganju je potrošačima – objavljeno je na sajtu JP „Kikinda“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)