ZA OBNOVU ŠKOLA U VOJVODINI IZDVOJENO 219 MILIONA DINARA: U toku su hitni radovi na saniranju posledica nevremena

Z. GRUMIĆ

16. 08. 2023. u 16:00

UGOVORE vredne ukupno 219 miliona dinara na osnovu kojih će biti finansirani hitni radovi na obnovi 42 objekta osnovnih i srednjih škola širom Vojvodine, koji su pretrpeli najveća oštećenja u julskom nevremenu, uručio je danas u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

ЗА ОБНОВУ ШКОЛА У ВОЈВОДИНИ ИЗДВОЈЕНО 219 МИЛИОНА ДИНАРА: У току су хитни радови на санирању последица невремена

Z. Grumić

- Očekujemo da, zahvaljujući sredstvima izdvojenim na ovom konkursu, radovi na rekonstrukcijama budu ubrzani i da u što kraćem roku osposobimo oštećene škole za Rad. Nadamo se da će nova školska godina početi u obnovljenim objektima – istakao je Mirović nakon uručivanja ugovora predstavnicima obrazovnih ustanova u vojvođanskim gradovima i opštinama.

Napominjući da su u nevremenu naročito bili pogođeni Novi Sad, Bačka Palanka, Ruma, Šid, Beočin i Sremska Mitrovica, predsednik Pokrajinske vlade je dodao da je znatne štete bilo i u drugim opštinama u pokrajini.

Pokrajinska vlada je, prema Mirovićevim rečima, do sada izdvojila više od 900 miliona dinara za sanaciju štete od nevremena na javnim objektima a od tog iznosa je 700 miliona dinara već ranije stavljeno na raspolaganje gradovima i opštinama.

- Jedan deo tih sredstava je takođe namenjen za rekonstrukcije objekata osnovnih i srednjih škola – napomenuo je Mirović i dodao da je u proteklom periodu otklanjana šteta i na objektima zdravstvene zaštite, kulturnim centrima kao i da će posebna pažnja biti posvećena obnavljanju verskih objekata.

Predsednik aktiva direktora škola u Bačkoj Palanci Tomislav Đuretić je zahvalio Pokrajinskoj vladi kao i lokalnoj samoupravi na pomoći.

- Nadamo se da će obnova uništenih krovova i drugih delova školskih objekata biti okončana do 1. septembra – rekao je Đuretić novinarima napominjući da su ti obimni radovi uveliko u toku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije