NOVA PODRŠKA DRŽAVE: Ministar Đerlek u LJuboviji

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

07. 08. 2023. u 14:23

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Ljubovija Milan Jovanović potpisali su danas ugovor o sufinansiranju projekta unapređenja postojećeg softera za elektronsku pisarnicu, koja predstavlja jedan od strateških projekata vlade u okviru uvođenja eUprave.

НОВА ПОДРШКА ДРЖАВЕ: Министар Ђерлек у Љубовији

V Mitrić

Ministar Đerlek istakao je da je za realizacija projekta opredeljeno  2,3 miliona dinara u cilju podrške savremenim zahtevima digitalizacije i razvoja elektronske pisarnice, a istoveremeno povećanja efikasnosti i transparentnosti opštinske uprave, uz postizanje značajnih ušteda. 

Prema njegovim rečima, elektronska pisarnica predstavlja efikasan mehanizam koji će građanima Ljubovije omogućiti da brže i lakše dobiju potrebna dokumenta, kao i da u svakom trenutku imaju uvid u status svojih podnetih zahteva bez dolaska u opštinsku upravu. 

Cilj implementacije ovog projekta, kako je objasnio predsednik opštine Ljubovija, je značajno skraćenje vremena potrebnog za podnošenje, obradu i isporuku zahteva građana, kao i obezbeđivanje značajnih ušteda u radu opštinske uprave.

On je istakao da će na ovaj način biti omogućeno dalje unapređenje i modernizacija rada opštinske uprave, od koje će benefite imati građani Ljubovije.

Ministar Đerlek poručio je da će, osim infrastrukturnih i razvnojnih projekata, biti nastavljena ulaganja i u digitalizaciju, koja će umnogome olakšati i ubrzati rad opštinskih uprava, važnih činioca regionalnog razvoja naše zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave