PREPOZNAJU GA I POSLE 34 GODINE: Zrenjaninac Kaligula - Jedan od likova kultnog filma „Poslednji krug u Monci“ (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

31. 07. 2023. u 22:07

ZRENjANINAC Branko Lukić, poznatiji po nadimku Kaligula, iako samo u ulozi statiste, ostao je zapamćen kao prepoznatljuvo lice filma "Poslednji krug u Monci", koji su po scenariju legendarnog Dušana Prelevića, režirao Aca Bošković.

ПРЕПОЗНАЈУ ГА И ПОСЛЕ 34 ГОДИНЕ: Зрењанинац Калигула - Један од ликова култног филма „Последњи круг у Монци“ (ФОТО)

B.G.

- Bio sam samo statista, pojavio se u par kadrova ovog kultnog filma, koji je snimljen 1989.godine, ali eto drago mi je što me sugrađani, čak i oni koji su rođeni kasnije, prepoznaju - kaže popularni Kaligula.

Priseća se za njega sjajnih dana snimanja uz glumačke legende Poput Dragana Nikalića, Danila Batu Stojkovića, Josifa Tatića, Predraga Ejdusa, Oliveru Marković, Dragana Kresoju.

- Niko od njih više nije živ, a kakvi su šmekeri i bardovi bili, velika je čast mi je bila što sam imao priliku da ih upoznam i na snimanju bidem pored njih - nastavlja Branko.

Napominje da je jedan deo filma, pored Monce, sniman i u kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici, u čuvenom trećem paviljonu.

- Žao mi je što je priča o Urketu, urbanoj legendi beogradskog asfalta, ostala nekako nedovršena, jer u planu je bilo snimanja Monce 2 čak smo i snimili neke sekvence, ali eto - dodaje Branko Lukić Kaligula, ne skrivajući zadovoljstvo kada ga ljudi 34 godine nakon snimanja filma, prepoznaju na ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)