SABOR NARODNIH IGARA I STVARALAŠTVA: Sutra u Zabregi 17. manifestacija „Sveta Ognjena Marija – Petruška“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

29. 07. 2023. u 11:05

ZABREŠKO društvo za negovanje tradicije, kulturu, umetnost, turizam i ekologiju „Petrus“ organizuje sutra 17. republičku manifestaciju – Sabor narodnih igara i izvornog stvaralaštva „Sveta Ognjena Marija – Petruška“.

САБОР НАРОДНИХ ИГАРА И СТВАРАЛАШТВА: Сутра у Забреги 17. манифестација „Света Огњена Марија – Петрушка“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Kod pomenutog manastirskog kompleksa i crkve meštani će se okupiti već u ranim jutarnjim satima na službi – akatistu, a tridesetak planinara iz Srbije i ljubitelji prirode pešačiće ovim delom kanjona reke Crnice, koji je pravi prirodni biser u Srbiji.

U velikoj smotri narodnih igara i stvaralaštva u večernjim satima učestvovaće čak dvanaest kulturno-umetničkih društava iz cele Srbije, uključujući i domaćine. Gosti će stići iz Aranđelovca, Niša, Medveđe, Kuršumlije, Čačka, Smedereva, Svrljiga, Bele Crkve, opštine Bor i Trešnjevice, a nastupiće na letnjoj pozornici pored škole u tom selu.

Foto: Privatna arhiva

Pre toga, kao i svake godine, planiran je defile gostiju kroz selo u narodnim nošnjama, koji će početi oko 19 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!