ROKENROL NA GRANICI: Počinje sedmi Border rok festival u Kladovu

S. M. J.

28. 07. 2023. u 14:25

KLADOVO će 28. i 29. jula biti u znaku rokenrola. Sedmo izdanje Border rok festivala uz domaće, obeležiće i rokenrol bendovi iz Rumunije i Grčke.

РОКЕНРОЛ НА ГРАНИЦИ: Почиње седми Бордер рок фестивал у Kладову

Foto: A.S.

Festival na granici, Border rok u Kladovu, po sedmi put će potvrditi da muzika ne poznaje granice jer će okupiti osam bendova iz Srbije, Rumunije i Grčke koji će nastupiti 28. i 29. jula u Tvrđavi Fetislam.

Prvog dana Festivala, danas u 20 časova, nastupiće polaznici Rok ateljea iz Turn Severina, grada sa druge strane Dunava. Rok klince će, potom, na sceni zameniti „Junajtid river“, kladovsko-rumunski bend, pa „Starv“ iz Temišvara, pa beogradski „Strejt Miki end d bojz“. Umesto najavljivanih „Divljih jagoda“ čiji je nastup iz objektivnih razloga otkazan, publiku će pola sata pre ponoći zabavljati „Artan Lili“ koji će praktično u Kladovu obeležiti deceniju postojanja.

U subotu 29. jula od 20 sati i 30 minuta nastupiće „Rulja“ iz Lazarevca, „Grotesko“ iz Atine, negotinski „Sikter“ i kao zvezda večeri „Ju Grupa“.

-Sav prihod od prodatih ulaznica usmerićemo kao pomoć socijalno ugroženoj deci na teritoriji opštine Kladovo. U saradnji sa Centrom za socijalni rad videćemo šta im je najneophodnije u ovom trenutku - kaže Dejan Mihajlović, predsednik Udruženja “Metronom”, koji u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Kladovo, Ministarstvom kulture, GIZ-om, uz pokroviteljstvo lokalne samouprave i brojnih sponzora i donatora organizuje Border rok festival.

U okviru pratećih programa festivala danas će od 17 časova biti održana tribina književnika tesno povezanih rokenrolom. Učestvuju: Katarina Fiamengo Alispahić iz Kladova, Darko Micić iz Knjaževca i Miljan Ristić iz Negotina koji će ovom prilikom predstaviti svoja nova izdanja.

U subotu će od 15 sati biti održana izložba motora koja će okupiti preko 50 bajkera iz Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Rumunije na žurku povodom petog rođendana kladovskog moto kluba „Motorsajkling Frends“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)