JOŠ U KVARU PRUŽNI PRELAZ U PARAĆINU: Automatski polubranici nisu popravljeni uprkos obećanju iz „Železnica“ (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 07. 2023. u 15:28

MADA je iz „Infrastrukture železnica Srbije'' najavljeno da će automatika na važnom pružnom prelazu u Paraćinu, kod Štofare, biti popravljena za dva dana, to se još nije desilo, odnosno automatski polubranici do danas nisu vraćeni iako je prošlo mnogo više vremena.

ЈОШ У КВАРУ ПРУЖНИ ПРЕЛАЗ У ПАРАЋИНУ: Аутоматски полубраници нису поправљени упркос обећању из „Железница“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Da stvar bude opasnija po učesnike u saobraćaju, iako su nadležne opštinske službe uskladile drumsku signalizaciju i postavile i saobraćajni znak „Andrejin krst“ sa obe strane prelaza, taj znak je iz pravca naselja Dankovo bio par dana oštećen i bačen u stranu, te vozačima nije uopšte bio vidljiv.

Znak za obavezno zaustavljanje drumskih vozila je sada ponovo postavljen kako treba, ali je neophodno da se što pre vrate u funkciju polubranici koji daju mnogo veću bezbednost nego što je obavezno zaustavljanje vozova i drumskih vozila.

- Ovaj pružni prelaz veoma je prometan jer Kajmakčalanskom ulicom ide kompletan saobraćaj iz zapadnog dela paraćinske opštine, odnosno iz više prekomoravskih sela. Opreznost je neophodna i kad rade polubranici, a bez njih, opasnost od nesreće je velika – ističe Lazar Petrović, jedan od prolaznika, apelujući na „Železnicu“ da što pre vrati režim saobraćaja na ovom pružnom prelazu u prethodno stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)