DA OBNOVE I ZAVRŠE KUĆE: U Paraćinu obezbeđen materijal za radove u domovima 12 izbegličkih porodica sa KiM (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

24. 07. 2023. u 17:37

NA OSNOVU četiri ugovora o saradnji koje je Opština Paraćin potpisala sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, dvanaest izbegličkih i interno raseljenih porodica sa Kosova i Metohije poboljšaće uslove svog stanovanja.

ДА ОБНОВЕ И ЗАВРШЕ КУЋЕ: У Параћину обезбеђен материјал за радове у домовима 12 избегличких породица са КиМ  (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Sa korisnicima grantova ugovore je danas potpisao predsednik opštine Paraćin Vladimir Milićević, koji im je čestitao i poželeo da se, uz ovu pomoć lokalne samouprave, lepo skuće.

Građevinski materijal za renoviranje kuće koju su već dobili od KIRS-a, u iznosu od 200.000 dinara, takozvani mali grant, dobile su dve porodice izbeglica i četiri raseljene sa Kosova i Metohije. Na ovaj način kuće u Buljanu i Raševici popraviće izbegličke porodice Sanković i Bujović, te raseljene porodice Vanje i Biljane Krasić, Zdravković i Popović. Njihove kuće su u Davidovcu, Donjem Vidovu, Glavici i Buljanu.

Foto: Z. Rašić

Potpisnik u ime opštine bio je predsednik Vladimir Milićević

Veliki grant, odnosno građevinski paket u iznosu od do 700.000 dinara, dobilo je takođe ukupno šest porodica, izbegličkih i raseljenih, da završe izgradnju svojih započetih stambenih objekata ili da ih renoviraju. Ove pakete dobile su porodice Lutovac, Pavlović, Đorđević, Banjac, Voštić i Dašić.

Svi korisnici sa kojima je danas Opština Paraćin potpisala ugovore prezadovoljni su što će poboljšati uslove svog stanovanja, a neki će se u kuće useliti tek posle renoviranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)