ZRENJANIN MIRAN I BEZBEDAN: Broj krivičnih dela u gradu na Begeju ove godine najmanji u poslednje dve decenije

B.Grujić

24. 07. 2023. u 06:45

ZRENjANIN je miran i bezbedan grad. U prvih pet meseci ove godine broj krivičnih dela na području koje pokriva Policijska uprava grada na Begeju, manji je za 18 odsto, što je prema statističkim podacima najmanja stopa kriminaliteta u poslednjih 20 godina.

ЗРЕЊАНИН МИРАН И БЕЗБЕДАН: Број кривичних дела у граду на Бегеју ове године најмањи у последње две деценије

foto: B.Grujić

To u razgovoru za "Novosti" ističe Branislav Todorović, načelnik Policijske uprave u Zrenjaninu, koji je početkom maja preuzeo ovu odgovornu funkciju.

- Na sreću, nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, a broj prekršaja za prvih pet meseci manji je za 11 odsto nego u istom periodu prošle godine - ističe Todorović. Od januara do kraja maja u Zrenjaninu i okolini, nije bilo najtežih krivičnih dela, kao što su teška ubistva i ubistva, sve do sredine juna i tragedije u selu Bočar, kada je Robert M. (39) nožem usmrtio svoju dve godine stariju, nevenčanu suprugu Suzanu M. Osumnjičeni je, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, odmah uhapšen i procesuiran.

On ističe odličnu saradnju sa tužilaštvom u Zrenjaninu i napomenu da su osim ovog slučaja, prijavljena tri pokušaja ubistva, a intenzivnim radom policije, sva tri su rasvetljena.

- Svesni smo da imovinski delikti najčešće pogađaju naše građane, pa smo na ulicama pojačali pozorničku i patrolnu delatnost, a zahvaljujući tome za prvih pet meseci ove godine broj krađa je smanjen za oko 40 odsto, a broj teških krađa za oko 11 odsto - konstatuje načelnik Todorović, iznoseći činjenice da su od januara do kraja maja, rasvetljena sva četiri razbojništva.

Jedan od prioriteta rada policije je borba protiv trgovine narkoticima, a u prvih pet meseci ove godine, u 88 zaplena oduzeto je oko devet kilograma psihoaktivnih supstanci.

- To je još jedna potvrda da policija radi svoj posao, uz prilagođavanje svim aktuelnim bezbednosnim izazovima i upotrebu najefikasnijih metoda rada. Bezbednosni izazovi se menjaju, a mi se trudimo da delujemo ne samo represivno, već i preventivno i da predviđamo negativne pojave i pobrinemo se da se one ne dogode - ističe Todorović.

Protiv nasilja u školama

POSLE majskih tragedija i masovnih ubistava u Beogradu i Mladenovcu, u Zrenjaninu je formirano Kordinaciono telo za borbu protiv nasilja u školama, uz stručne timove u kojima su pored psihologa, psihijatara, pedagoga, socijalnih radnika i policijski inspektori.

- Još jedan značajan projekat u okviru odlične saradnje sa gradom Zrenjaninu je postavljanje video nadzora na 160 lokacija u gradu, sa najmodernijim kamerama visoke rezolucije, čime će rad policije biti znatno olakšan, a ubeđen sam da će to i preventivno uticati na još veće smanjenja kriminala i kriminalnih radnji u gradu - dodaje načelnik PU Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić