BOGAT PROGRAM I VELIKO INTERESOVANJE: Etno festival u Kladovu od danas do 23. jula

S. M. J.

20. 07. 2023. u 14:28

TURISTIČKA organizacija opštine Kladovo, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, organizuje tradicionalni 17. po redu Etno festival. Manifestacija počinje danas i traje do 23. jula.

БОГАТ ПРОГРАМ И ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ: Етно фестивал у Кладову од данас до 23. јула

Foto: Đorđe Staniševski

Tradicionalno, kladovski Etno festival otvoren je bogatom etno-ponudom rukotvorina, domaćih proizvoda, suvenira, nastalih u brojnim zanatskim radionicama širom Srbije. Na 100 tipskih štandova izloženi su proizvodi od kože, ali i grnčarija, pletenine, vuneni program, domaće bombone, liciderska srca i kolači, ali i proizvodi od meda, vina, rakije, suveniri i druge rukotvorine.

Koliko je veliko interesovanje za ovu kladovsku manifestaciju govori i činjenica da u privatnom smeštaju i hotelima nema slobodnih mesta i da se već danima u Kladovu traži krevet više.

-Etno festival je manifestacija koja se organizuje sa ciljem očuvanja i promovisanja tradicionalnih vrednosti ovog kraja kao što su narodni običaji i kultura, stari zanati, gastronomski specijaliteti, narodna nošnja, ručni radovi, pesma i igra, ali i domaći prirodni proizvodi kao što su vino, rakija, pčelinji i voćni program - podsećaju u Turističkoj organizaciji opštine Kladovo u kojoj su pripremili bogat kulturno-umetnički program.

Foto: TOO Kladovo

 

Program, predviđen za 20 sati i 30 minuta, odvijaće se na dve bine, na centralnom Trgu, kod kružnog toka i na platou ispred Doma omladine.

Pesmom i igrom predstaviće se folklorna društva iz Negotina, Kobišnice, Knjaževca, Velikog Gradišta, Kovačice kod Mladenovca, Drenovca kod Paraćina, Kruševca, Kladova, kao i folklorni ansambli iz Bugarske i Rumunije. Nakon nastupa folklornih društava, biće održani i koncerti estradnih umetnika Angeline, Leksington benda, Dejana Petrovića i Big benda i Željka Vasića.

Organizatori manifestacije očekuju da će Etno festival ove godine posetiti više od 10.000 ljudi iz svih krajeva naše zemlje, regiona i susednih država Rumunije i Bugarske.

- Ovogodišnji Etno festival traje duže i samo je prvi korak ka proširenju ove manifestacije i obogaćivanju programa - dodaju u Turističkoj organizaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)