ZRENJANINU 10 MILIONA: Za dogradnji kanalizacije

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

20. 07. 2023. u 10:00

UGOVOR vredan 10 miliona dinara za izradu projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju dela fekalne kanalizacije sa elaboratom mehanike tla, potpisali su Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i  Simo Salapura gradonačelnik Zrenjanina.

ЗРЕЊАНИНУ 10 МИЛИОНА: За доградњи канализације

grad Zrenjanin

Na konkursu za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta APV za 2023. godinu za finansiranje i sufinansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije u oblasti upravljanja komunalnim otpadnim vodama, dodeljena su sredstva za projekte iz 12 lokalnih samouprava, u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, a uz Zrenjanin,koji je pojedinačno dobio najviše,  sredstva su dodeljena i gradovima i opštinama Subotica, Stara Pazova, Nova Crnja, Ruma, Opovo, Sečanj, Žitište, Kanjiža, Senta, Titel i Bački Petrovac.

U Zrenjaninu novac će biti iskorišćen za izradu planske dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju fekalne kanalizacione mreže na tri lokacije u gradu, u ulicama Petefijevoj, Stražilovskoj i Banatskoj.

- Kada govorimo o zaštiti životne sredine, očekuju nas u narednom periodu konkursi za sredstva namenjena uklanjanju divljih deponija na teritoriji AP Vojvodine, zajedno sa Sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i u tu svrhu smo opredelili ukupno 380 miliona dinara - naglasio je Nemanja Erceg, uz napomenu da je 430 takvih deponija trenutno  registrovano i da je taj broj nešto manji u odnosu na prethodni period i da je veoma bitno da se uspostave regionalni sistemi za upravljanje otpadom.

- U tri gradske ulice poboljšavamo infrastrukturu, kada je u pitanju fekalna kanalizacija, kojom je gradsko jezgro pokriveno sa 98 procenata, mrežu širimo i u nekoliko seoskih mesnih zajednica u prvom prstenu oko grada, a imamo pripremljene projekte za izgradnju u Aradcu i Perlezu - uz zahvalnost za dobijena sredstva, istakao je Simo Salapura naglašavajući da je u pripremi kapitalna investicija izgradnje centralnog prečistača otpadnih voda, koji bi trebao d počne da se gradi ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis