ŠTETE OD POPLAVA PROCENJENE NA SEDAM MILIONA EVRA: Izveštaj za Jagodinu

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 07. 2023. u 15:02

UKUPNA šteta procenjena je na sedam miliona evra – rekao je komandant Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije grada Jagodina na kojoj je ukinuta vanredna situacija, koja proglašena 4. juna zbog „katastrofalne količine padavina koje su maja i juna nanele ogromne štete objektima i infrastrukturi“.

ШТЕТЕ ОД ПОПЛАВА ПРОЦЕЊЕНЕ НА СЕДАМ МИЛИОНА ЕВРА: Извештај за Јагодину

Foto:Z.Gligorijević

Stevanović je dodao da se procena štete odnosi na štetu u domaćinstvima, na poljoprivrednim usevima i na infrastrukturi i dodao da to nije konačna cifra, jer članovi 13 komisija još uvek popisuju štetu, a rade i komisije za procenu štete. Na sednici je rečeno i da je grad Jagodina od JP „Srbijavode“ zatražio da urade čišćenje korita reke Belice, koje će, u cilju prevencije, biti rađeno dva puta godišnje.

Poplava je izazvala štete na teritoriji samog grada i u 37 sela. Oštećeno je 1.410 hektara poljoprivrednim usevima, a štetu je prijavilo 986 poljoprivrednih domaćinstava. Štete na poljoprivrednim kulturama su 100 posto i procenjene su na 148.900.000 dinara.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)