CARSKOJ BARI ČETIRI MILIONA: Za zaštitu od požara

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

19. 07. 2023. u 11:20

NEMANjA Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, zajedno sa v. d. direktora Ustanove Rezervati prirode Zrenjanin, Jasnom Jovanov, potpisao je ugovor za realizaciju projekta izrade plana zaštite od požara za Specijalni rezervat prirode Carska bara, kao i rekonstrukcija protivpožarnog puta i nabavka opreme za gašenje požara u ovom, jednom od najvećih evropskih prirodnih staništa barskih ptica. 

ЦАРСКОЈ БАРИ ЧЕТИРИ МИЛИОНА: За заштиту од пожара

Pokrajinska vlada AP Vojvodine

Nemanja Erceg je podsetio da je Carska bara u požaru 2018. godine pretrpela veliku štetu, kada je, nakon neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su nakon skidanja poljoprivrednih useva, palili strnjište, u velikom požaru deo flore i faune potpuno uništen.

- Na ovogodišnjem konkursu za finansiranje kapitalnih ulaganja, koja realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji Vojvodine, opredelili smo četiri miliona dinara za unapređenje zaštite Carske bare - naglasio je Erceg, uz napomenu da je projektom predviđena izrada plana zaštite od požara, uređenje protivpožarnih puteva i nabavka opreme, koja će biti mobilna i služiti za interventne situacije.

Osim izgrađenog vidikovca, u okviru novog Prostornog plana posebne namene za Specijalni rezervat prirode Carska bara, predviđena je i izgradnja vizitorskog centra, sa ciljem unapređenja zaštite prirodnih dobara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)