OŽIVELI TRADICIJU STARU 110 GODINA: Na Paliću počeli "Letnji koncerti na Muzičkom paviljonu"

J. L.

17. 07. 2023. u 12:25

Na Paliću su počeli „Letnji koncerti u Muzičkom paviljonu“, manifestacija organizovana s ciljem da se na vrati tradicija malih promenadnih koncerata i da Muzički paviljon ponovo dobije svoju ulogu u animaciji palićkih posetilaca.

ОЖИВЕЛИ ТРАДИЦИЈУ СТАРУ 110 ГОДИНА: На Палићу почели Летњи концерти на Музичком павиљону

foto: Grad Subotica

- Pre dve godine oživeli smo tradiciju staru 110 godina. Naime, početkom 20. veka tadašnji čelnici grada mislili su da je dobra ideja da se izgradi ovaj Muzički paviljon i da ansambli, izvođači, umetnici i muzičari sviraju u ovom paviljonu, pružajući zabavu Subotičanima i turistima koji su boravili na Paliću. Mi smo u junu 2021. godine oživeli ovu tradiciju, ’Park Palić’ je uputio poziv muzičarima, ansamblima i umetnicima, pružajući im priliku da namenski koriste ovu prelepu malu građevinu i sviraju Palićanima, Subotičanima i turistima - podsetio je Balint Pastor, predsednik Skupštine grada .

Ovo je treća godina kako „Park Palić” poziva umetnike i ansamble da održe koncert, pa će tako do sredine septembra tokom osam subotnjih dana od 18 časova šetače zabavljati prigodna muzika.

Ove subote koncert je održao mađarski „Cimbali bend", 22. jula će nastupiti Italijanski kulturni centar „Piazza Italia“, a 29. jula „Gordanov Blues Ghetto“. U avgustu će biti održana tri koncerta: 5. avgusta nastupiće ženski hor „Femina VOX“, 12. avgusta Zlatne frule Vojvodine, a 26. avgusta umeće će pokazati Subotički duvački orkestar i Duvački orkestar iz Kupusine. 

Septembar je rezervisan za mlade nade tradicionalne muzike: 2. septembra će nastupiti dečji gudački orkestar „Presto“ Muzičke škole iz Subotice, a 16. septembra Osnovna muzička škola Kanjiža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)