JAGODINSKO KULTURNO LETO: “JU grupa“ otvorila sezonu rok koncerata (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

13. 07. 2023. u 15:38

NAJDUGOVEČNIJI rok sastav na našim prostorima, sinoć je na Gradskom trgu u Jagodini otvorio sezonu rok koncerata, koji se održavaju u okviru tradicionalne manifestacije „Jagodinsko kulturno leto“.

ЈАГОДИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО: “ЈУ група“ отворила сезону рок концерата (ФОТО)

Foto: Kulturni centar Jagodina

- Svirao sam još sa „Siluetama“ 1965. godine. Jagodina se od tada dosta izmenila. Svi smo konstatovali kako je grad lep – rekao je Dragi Jelić, pevač i gitarista „JU grupe“.

Petar Jelić, pevač i gitarista, dodao je da mu je uvek lepo da dođe u mesto u kome nisu nastupali duže vreme. U Jagodini nisu bili 15-20 godina, pa su svirali stare i nove hitove.

Jagodinska, ali publika iz drugih gradova, svih generacija uživala je nastupu ovog poznatog rok sastava.

- Sa kćerkama sam došla iz Kragujevca samo zbog „JU grupe“, ali ispratićemo i „Električni orgazam“, čula sam da dolaze – rekla je jedna Kragujevčanka.

Novosađanin, koji se u Jagodini obreo takođe samo zbog ovogo koncerta, rekao je da je došao kako bi slušao muziku svoje mladosti, a „Čudna šuma“ mu je omiljena pesma.

U sredu, 19. jula, sa početkom u 21 sat, koncert će održati sastav „Sevdah rock connection“.

Organizator „Jagodinskog kulturnog leta“ je Kulturni centar, pokrovitelj grad Jagodina, a svi događaji u okviru ove manifestacije besplatni su.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene