KUTAK ZA LEPE ZAJEDNIČKE TRENUTKE: Otvoren novi Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Rumi

S. KOSTIĆ

12. 07. 2023. u 07:27

OPŠTINA Ruma finansirala je radove na obnovi objekta na bazenu Borkovac, gde je smeštena i Ustanova za pružanje usluga socijalne zaštite "Solidarnost" i njen Dnevni boravak za decu i mlade sa smetnjama u razvoju.

КУТАК ЗА ЛЕПЕ ЗАЈЕДНИЧКЕ ТРЕНУТКЕ: Отворен нови Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју у Руми

Foto SK

Prostor od 530 kvadrata uređen je i opremljen kako bi korisnici imali najbolje uslove. U klimatizovani objekat uređene su prostorije za boravak korisnika, lift, kinezi sala za fizikalne terapije, računarska učionica, sala za fiskulturu, prostorije za kreativne radionice, a tu su i administrativne prostorije Ustanove "Solidarnost".

- Ovaj prostor smo adaptirali u skladu sa potrebama Dnevnog boravka. Ovde korisnici stiču i razvijaju životne veštine, samostalnost i društvenu odgovornost - kazala je Aleksandra Ćirić, predsednica opštine Ruma. - "Solidarnost" jedna od malobrojnih ustanova socijalne zaštite u Srbiji sa odličnim radnim uslovima, a sve usluge su besplatne i finansirane iz budžeta Opštine. Ustanova ima sopstveni kombi prevoz koji je besplatan za korisnike, a u svakom momentu na raspolaganju su im i kombi vozila Opštinske uprave.

Stari objekat "Livade" u blizini OŠ "Zmaj Jova Jovanović" nije ispunjavao uslove za rad, a problem je bio i nedovoljan kapacitet, vlaga, kao i sam prilaz objektu, pa je odlučeno da se sredstva ulože u adaptaciju zgrade bazena Borkovac. Nove prostorije mogu da prime duplo više korisnika od 35 koliko ih trenutno pohađa Dnevni boravak.

- Ovde imamo maksimalne uslove za obavljanje našeg posla, za pružanje usluga socijalne zaštite za sve stanovnike na teritoriji naše opštine. Dodaćemo neke inovativne usluge socijalne zaštite - rekao je Branislav Pavić, direktor Ustanove "Solidarnost".

 

Raznovrsna ishrana

LOKALNA samouprava je obezbedila i raznovrsnu ishranu u Dnevnom boravku. Svaki dan korisnici će imati doručak, ručak i užinu, što je novina, u odnosu na prethodni period kada je u ponudi bilo samo pecivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave