ČETIRI NOVE KUĆE U ZRENJANINU: Akcija grada u saradnji sa Ministarstvom za brigu o selu (FOTO)

Богољуб Грујић
Bogoljub Grujić

09. 07. 2023. u 11:06

Grad Zrenjanin će uz organizaciju Miholjskih susreta sela, bespovratnim sredstvima Ministarstva za brigu o selu, kupiti četiri seoske kuće sa okućnicom.

ЧЕТИРИ НОВЕ КУЋЕ У ЗРЕЊАНИНУ: Акција града у сарадњи са Министарством за бригу о селу (ФОТО)

B.Grujić

U dve prazne kuće u selu Lazarevo,  useliće se porodice Govedarica i Jelić, a domaćinstva Kuručki i Boc sele se u kuće u Perlezu i Stajićevu.

Ugovori će sa pomenutim nivim vlasnicima,  biti verifikovani u Gradskoj upravi u Zrenjaninu, čime će ukupan broj kupljenih kuća na teritoriji Zrenjanina,  iznositi 46. 

U prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama u okolini Zrenjanina kupljene su 42 kuće, u 14 naseljenih mesta, osam porodica kupilo je kuće sa okućnicom u Belom Blatu, šest u Melencima, pet u Perlezu, po četiri u Tomaševcu i Banatskom Despotovcu, tri u Elemiru, po dve u Aradcu, Orlovatu, Stajićevu i Lazarevu i po jednu u Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Član Gradskog veća grada Zrenjanina Marinel Mendrea potpisao je ugovor o dodeli sredstava  u iznosu od 376,6 hiljada dinara, namenjenih organizaciji ovogodišnjih Miholjskih susreta sela, manifestaciji koja će se, po treći put, održavati širom Srbije do 1. decembra i koja ima za cilj da promoviše seosko stvaralaštvo u različitim oblastima, umetničke i sportske aktivnosti, promociju seoskih i starih zanata i umeća, kao i ostale aktivnosti u kojima stanovnici sela mogu pokazati svoja znanja i veštine i u njima se takmičiti.

Domaćin Miholjskih susreta sela, na teritoriji Zrenjanina, ove godine biće mesna zajednica Mihajlovo. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinavcija - ovo su cene