PRVI INOSTRANI KONCERT: Mladi kikindski bend „Roj“ gostovao u Nemačkoj (FOTO)

R. Š.

15. 07. 2023. u 17:21

NOTU po notu, svirku po svirku, koncert po koncert i omladinski bend „Roy“ polako iz Kikinde stiže i do Berlina.

ПРВИ ИНОСТРАНИ КОНЦЕРТ: Млади кикиндски бенд „Рој“ гостовао у Немачкој (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U Nemačkoj su svirali na poziv pozorišta za decu „Boka“ i radionice za negovanje jezika naroda Balkana. Rokenrol pesmama s kraja šezdesetih i sedamdesetih godina zagrejali su srca publike, i to one naše, željne dodira sa domovinom, koja prati pomenuto dečje pozorište i radionicu nastalu iz aktivnosti Saveza Srba u Nemačkoj. Kući su se vratili prezadovoljni, jer je ovom mladom bendu ovo bio prvi nastup u inostranstvu.

- Veoma brojna publika je zaista uživala u našem dvočasovnom koncertu koji je bio i više od dosadašnjih nastupa. Bio je to svojevesni kabare u kom je "Roy" bio glumac, muzičar, poeta, lučonoša mira i ljubavi koju smo poneli sa sobom. Berlin nam je važan kao raskršće puteva i prožimanja kultura, mesto pomirenih razlika i krajnosti – prenosi nam Milan Vašalić, bubnjar i najstariji u bendu.

„Roy“ je čedo lošeg vremena, nastalo je u vreme izolazcije zbog korone, ali je baš zbog toga, najpre na malim, skoro kućnim svirkama, pa onda i nastupima u Kikindi, stekao velike simpatije slušalaca. Ubrzo su usledili pozivi za druge nastupe, pa su svirali na Velikogradištanskoj gitarijadi, „Nišvilu“,“Terra art festivalu“, odžali četiri samostalna celovečernja koncerta na velikim scenama, svirali na moto susretima, klupskim svirkama. Za članove: gitaristu Vida Vašalića, basistu Stefana Polića, vokala Andrijanu Zobenicu i Vašalića starijeg, to je bilo vrlo inspirativno, pa su stvoruli i svoj autentičan muzički izraz.

- Sviramo i džez, bluz, ska, indi rok sa ozbiljnim aranžmanima. Svoj osoben muzičko scenski izraz ostvarujemo kroz autorski rad i stvaralaštvo kao neo hipi sastav. Uporište pronalazimo u muzici s kraja šezdesetih i sedamdesetih godina proslog veka – objašnjavaju članovi benda „Roy“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)