NOVINE U RADU U VRANJSKOM ZDRAVSTVENOM CENTRU: Pomoć hirurzima stiže iz Niša i Leskovca

J. S.

06. 07. 2023. u 10:03

Zahvaljujući poslovno – tehničkoj saradnji, dokumentu koji su potpisali nadležni iz vranjskog Zdravstvenog centra i Univerzitetsko Kliničkog centra u Nišu, vranjski hirurzi od nedavno imaju pomoć od strane kolega iz Niša i Leskovca.

НОВИНЕ У РАДУ У ВРАЊСКОМ ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ:  Помоћ  хирурзима стиже из Ниша и Лесковца

Zdravstveni centar u gradu pod Pržarom, Foto J. Stojković

Naime zbog nedostatka stručnog kadra koji je doveo do otežanog organizovanja posla jedan hirurg penzioner se vratio u Bolnicu kak bi pomogao kolegama, ali brojka od sedam hirurga je daleko manja od potrebnog broja.

- Po normativima mi bi smo trebali da imamo 12 hirurga. Dolazak dvojice kolega značajno će unaprediti rad Hirurgije, ali prvenstveno olakšati pacijentima, koji su upućivani za Niš. Dr Dragan Mihajlović  specijalista koji radi na odseku kolorektalne hirurgiju  u Niša, dok je mladi kolega dr Aleksandar Ivanović iz Leskovca – kaže dr Saša Đorđević direktor Zdravstvenog centra u Vranju.

Upravnica Bolnice dr Nataša Stojiljković kaže da je Hirurgija primer dobre prakse i da bi po ovom modelu koji već daje prve rezultate trebalo rešavati nedostatak stručnog kadra i u drugim službama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!