DAN RATNIH VETERANA U PARAĆINU: Položeni venci na spomenik borcima stradalim u ratovima 1990-1999. (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

25. 06. 2023. u 16:34

UDRUŽENjE građana „Ratni veterani Paraćina“ obeležilo je predstojeći praznik Vidovdan posebnim programom kojim su ujedno na primeren način obeležili i dan svoga osnivanja.

ДАН РАТНИХ ВЕТЕРАНА У ПАРАЋИНУ: Положени венци на споменик борцима страдалим у ратовима 1990-1999. (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/UG Herojska 545. motorizovana brigada

Najpre je u paraćinskoj Crkvi Svete Trojice održan moleban u znak sećanja na stradalih 27 boraca sa teritorije paraćinske opštine u tom turbolentnom istorijskom periodu, a zatim su vence na spomenik kod srednjoškolskog centra položili predstavnici lokalne samouprave  Udruženja Ratnih veterana Paraćin, Udruženja veterana posebnih jedinica policije Zaječar, UG Herojske 549. motorizovane brigade "Car Dušan Silni" i predstavnici Opštinskog odbora Pokreta Kraljevine Srbije.

U programu obeležavanja čiji je pokrovitelj bila lokalna samouprava u Paraćinu učestvovali su Hor „Magija“ Osnovne muzičke škole  "Milenko Živković" i paraćinski KUD  "Car Dušan".

Predsednik UG „Ratni veterani Paraćin“, Aleksandar Stevanović, naglašava da je podsećanje na poginule borce u godinama od 1990. do 1999. uoči Vidovdana značajno pre svega za mlade, za koje je važno da shvate da se do slobode ne dolazi na lak način, te da je sećanje važno i za nadu da se stradanje neće ponoviti.

Između ostalih, prisutnima se obratio pukovnik Vlatko Vuković, pripadnik Herojske 549. motorizovane brigade, istakavši značaj Vidovdana kao praznika koji je simbol otpora već šest i po vekova.

Ova svečanost u Paraćinu, po njegovim rečima, nije odavanje pošte samo stradalim Paraćincima već i svim izginulim borcima u svim oslobodilačkim ratovima, da se nikad ne zaborave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)