ZA NASTAVAK LEČENJA U INOSTRANSTVU: Akcija "Humanitarni ponedeljak" na novosadskom Štrandu, za Radenku Rističević (42)

Lj.P.

23. 06. 2023. u 19:40

U PONEDELjAK 26. juna akcija „Humanitarni ponedeljak“ na novosadskom Štrandu biće namenjena Radenki Rističević. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

ЗА НАСТАВАК ЛЕЧЕЊА У ИНОСТРАНСТВУ: Акција Хуманитарни понедељак на новосадском Штранду, за Раденку Ристичевић (42)

FOTO: Privatna arhiva

Radenka ima 42 godine, ona je majka sedmogodišnje devojčice, supruga, ćerka i veliki borac za život. U maju 2018. godine je teško obolela od zloćudnog tumora želuca i limfnih čvorova.

Hitno je operisana i u potpunosti joj je odstranjen želudac, limfni čvorovi i žuč. Usledilo je lečenje, terapije, zračenja, a nakon toga rehabilitacija. Sredinom aprila 2022. godine Radenka je dobila jake bolove u stomaku i nakon hitnog prijema u bolnici dijagnostifikovan je tumor na debelom crevu. Operisana je i odstranjeno joj je 70 cm debelog creva, deo jetre, pankreasa i slezina.

Radenka je rešena da pobedi opaku bolest. Ona ponovo kreće istim putem lečenja. Dosadašnje lečenje je porodica sama finansirala ali ovaj put joj je potrebna pomoć svih humanih ljudi koji mogu i žele da pomognu svojim donacijama.

Sredstva su neophodna kako bi se nastavilo lečenje u inostranstvu, za hemioterapije, imunoterapije, specijalističke preglede, hiperbaričnu komoru, laboratorijske analize i lekove, vitamine i suplemente.

U akciji prikupljanja sredstava za lečenje Bojana Matavulja prikupljeno je ukupno 287.940 dinara.  Iz "Gradskog zelenila" obaveštavaju sugrađane koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao