OBILAZAK POPLAVLJENIH PODRUČJA U PARAĆINU: Na terenu državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede Ivana Popović (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 06. 2023. u 19:57

DANAS je opštinu Paraćin posetila državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ivana Popović, koja je najpre u zgradi te lokalne samouprave razgovarala sa opštinskim rukovodstvom.

ОБИЛАЗАК ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА У ПАРАЋИНУ: На терену државна секретарка Министарства пољопривреде Ивана Поповић (ФОТО)

Foto: D. Milošević

Nakon toga, sekretarka je sa predsednikom te lokalne samouprave Vladimirom Milićevićem obišla poplavljena područja u atarima Drenovca i Sikirice, gde je zbog pucanja brane na Jovanovačkoj reci pričinjena ogromna šteta na njivama pod poljoprivrednim kulturama.

Bila je to prilika i za razgovor državne sekretarke i meštana, gde se predstavnica resornog ministarstva i lično uverila u razmere štete pričinjene na tom području.

Popovićeva je kazala da se mora što brže reagovati, što znači, čim budu poznati prvi  preliminarni izveštaji Komisije za procenu štete na imanjima i usevima u paraćinskoj opštini.

Po njenim rečima, u Vladi Republike Srbije je formiran tim u kom praktično svi ministri rade na obezbeđivanju sredstava za nadoknadu štete u svim poplavljenim područjima Srbije, a broj takvih opština u kojima je proglašena vanredna situacija je 56.

Predsednik opštine Paraćin je ovom prilikom rekao da se uskoro očekuje da “Srbijavode” pokrenu ozbiljnu sanaciju brane na Jovanovačkoj reci, a da je za to najpre potrebna saglasnost vlasnika parcela duž nasipa.

Biće urađeno četiri-pet kilometara nasipa u delu gde je on najproblematičniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)