OTVOREN BELOCRKVANSKI KARNEVAL: U narednih šest dana puno koncerata, izložbi, karnevalskih grupa...

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 06. 2023. u 17:34

NASTUPOM hora „Bella musica“ i „Belocrkvanskih mažoretkinja“, sinoć je u Beloj Crkvi svečano otvoren najstariji karneval u Srbiji – Belocrkvanski karneval.

ОТВОРЕН БЕЛОЦРКВАНСКИ КАРНЕВАЛ: У наредних шест дана пуно концерата, изложби, карневалских група...

Foto: TOO Bela Crkva

Na platou ispred Gradske biblioteke najavljeno je i šta sve tokom narednih šest karnevalskih dana očekuje posetioce i brojne turiste, koji su već počeli da dolaze na belocrkvanska jezera.

Radnim danima biće organizovani konceti klasične muzike, izložbe i književne večeri, dok će se glavni program odvijati u petak i subotu.

Najavljeno je da će u petak, na dečjoj karnevalskoj povorci, učestvovati animatori i 20 grupa maskiranih mališana. Tu će, tradicionalno, biti izabrani i najlepši klinac i klinceza.

Uveče će na glavnoj bini, nakon vatrometa, koncert održati Željko Vasić.

U subotu od 19 časova počeće velika međunarodna karnevalska povorka, koju jedinstvenom čine alegorijska kola – eksponati velikih dimenzija, koja vuku motorna vozila.

-Glavnom ulicom ove godine će prodefilovati 24 karnevalske grupe i deset alegorijskih kola. Imaćemo goste iz Malezije, Slovenije, Hrvatske, Severne Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore… Takođe, i svi karnevalski gradovi iz Srbije će imati svoje predstavnike – nabraja Ilija Blanuša, direktor Centra za kulturu Bela Crkva.

Nakon povorke, Dejan Petrović i Big Bend će održati koncert, a svečano zatvaranje karnevala predviđeno je za nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)