AP VOJVODINA PODSTIČE VIDLJIVOST TURISTIČKIH MESTA: Kju-ar table dobila 31 jedinica lokalne samouprave

Z. GRUMIĆ

19. 06. 2023. u 14:42

POKRAJINSKI sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević uručio je danas u Novom Sadu oznake „QR-Quick Response“ (Brzi odgovor), kako bi primenom te savremene digitalne metode bila povećana vidljivost turističkih mesta širom Vojvodine.

АП ВОЈВОДИНА ПОДСТИЧЕ ВИДЉИВОСТ ТУРИСТИЧКИХ МЕСТА: Кју-ар табле добила 31 јединица локалне самоуправе

Z. Grumić

Ukupno 100 digitalnih kju-ar kod tablica namenjenih obeležavanju turističkih objekata i proizvoda, dobila je 31 jedinica lokalne samouprave na teritoriji pokrajine, koje su ispunile sve zahteve i propozicije nedavno sprovedenog javnog konkursa.

- Povećanje vidljivosti nekog turističkog mesta je od ključnog značaja da bi ga neko posetio i zato ono treba da bude dobro obeleženo – izjavio je Ivanišević prilikom uručivanja kju-ar oznaka predstavnicima lokalnih turističkih organizacija, na prigodnoj svečanosti priređenoj u Holu Pokrajinske vlade.

U nastavku te promotivne i podsticajne akcije će, kako je dodao Ivanišević, do kraja godine biti napravljena aplikacija za mobilne telefone, na kojoj će biti dostupna sva ta vidljiva turistička mesta, kao i kju-ar kodovi sa njihovim sadržajem, odnosno najbitnijim informacijama o određenoj turističkoj lokaciji. Izrada te aplikacije je u toku, a na njoj će, kako je dodao Ivanišević, prvi put u Evropi biti predstavljeni naši turistički potencijali i na znakovnom jeziku.

Među dobitnicima tablica je i banatska Opština Nova Crnja, u kojoj će biti kodirano pet znamenitih lokaliteta.

- Obeležićemo u Srpskoj Crnji Spomen-kuću Đure Jakšića, Crkvu Svetog Prokopija i Dvorac „Nojhauzen“, u Vojvoda Stepi Trg vojvode Stepe Stepanovića i Spomen-sobu u Aleksandrovu – istakao je direktor TO Nove Crnje Nikola Tolčin, zahvalivši Pokrajinskom sekretarijatu za podršku toj maloj opštini i njenoj mladoj turističkoj organizaciji, osnovanoj pre dve godine.

Opština Bačka Topola dobila je tri table, a njima će obeležiti Gradski muzej, Kovačku radionicu i Zavičajnu kuću.

- I na ovaj način nastavljamo da osavremenjujemo našu ponudu i pristup turista lokalitetima u našoj opštini – kaže Marina Popović, predstavnica TO Bačke Topole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)