OSNOVCI IZ BELE CRKVE NA KARNEVALU U TIVTU: Dostojno predstavili svoju varoš (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

13. 06. 2023. u 13:31

KARNEVALSKA grupa „Tarantela – radost življenja“, koju čine učenici i učiteljice OŠ „Dositej Obradović“ iz Bele Crkve, učestvovala je na međunarodnom karnevalu u Tivtu, koji je organizovan po treći put.

ОСНОВЦИ ИЗ БЕЛЕ ЦРКВЕ НА КАРНЕВАЛУ У ТИВТУ: Достојно представили своју варош (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Belocrkvanski osnovci su među 300 karnevalista iz 15 zemalja sveta na dostojan način predstavili svoju varošicu i „Belocrkvanski karneval“, koji se smatra najstarijim u Srbiji.

Maskirani su šetali gradskom rivom zajedno sa karnevalskim grupama iz Brazila, Bolivije, Čilea, Arube, Italije, Nemačke, Turske, Švedske, Holandije, Crne Gore…

U Belu Crkvu su se vratili puni utisaka.

-Bila je to magija pod maskama i divna prilika da se razmene iskustva različitih kultura. Naši raskošni kostimi, kreativnost, srčanost, muzikalnost i želja da budemo dostojanstveni, doveli su do brojnih aplauza i usijane atmosfere. Ponosni smo što smo išli u korak sa evropskim i svetskim maškarama i što smo našu Belu Crkvu predstavili na lep i inovativan način – kaže Jasmina Turturea, učiteljica OŠ „Dositej Obradović“.

Foto: Privatna arhiva

 

Nakon ovog lepog iskustva, „Tarantela – radost življenja“ će se predstaviti i na ovogodišnjem „Belocrkvanskom karnevalu“, koji počinje 19. juna, a karnevalska povorka će biti održana 25. juna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)