KRITIČNO NA VIŠE LOKACIJA: Zbog poplava zasedao paraćinski Štab za vanredne situacije (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

12. 06. 2023. u 17:14

NEMA naznaka prestanka padavina na većem delu teritorije paraćinske opštine, zbog čega je na pojedinim mestima situacija kritična, pa je zasedao Opštinski štab za vanredne situacije.

КРИТИЧНО НА ВИШЕ ЛОКАЦИЈА: Због поплава заседао параћински Штаб за ванредне ситуације (ФОТО)

Foto: Opština Paraćin

Štab je informisan da je u selima Ratare i Krežbinac došlo do plavljenja dvorišta i podrumskih prostorija više domaćinstava, pa je tokom prepodneva angažiovano ljudstvo i mehanizacija kako bi se voda uklonila pumpama.

Članovi Štaba sa ekipama JKP „Crnica“, Dobrovoljnom vatrogasnom jedinicom, profesionalnim vatrogascima, policijom i poverenicima mesnih zajednica neprestano na terenu prate situaciju, kako bi se pravovremeno reagovalo kod naznake problema.

Ekipe su radile na terenu i u selu Svojnovo, gde je takođe došlo do plavljenja dvorišta i podruma, a nadležni su obišlo i područja Busilovca i Drenovca.

Vodostaj Crnice se danonoćno prati jer Paraćin još nije zaboravio poplavu od 15. maja 2014. godine, koja je nanela ogromnu materijalnu štetu velikom broju domaćinstava.

Foto: Fejsbuk/SašaInaSpasojević

 

Obilazi se posebno deo korita od nekadašnje Štofare do ušća u Veliku Moravu i prati stanje kod mostova, kako bi se, po potrebi, poplava predupredila postavljanjem mobilne opreme za zaštitu.

Na više kritičnih mesta nalaze se džakovi sa peskom. Inače, Samo u Drenovcu je prethodne noći palo 75 litara kiše po metru kvadratnom, a u Svojnovu 60 litara, što su najobilnije padavine na teritoriji opštine Paraćin u kratkom vremenskom periodu.

BONUS VIDEO - POTOP U ČAČKU: Ulice pretvorene u reke i potoke, pod vodom 200 objekata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)