JAGODINU ZADESILA TEŠKA NEPOGODA: Sela pod vodom - materijalna šteta ogromna (FOTO)

Novosti online

12. 06. 2023. u 13:19

TEŠKA noć je iza jagodinskih sela koja se nalaze na bujičnim potocima, koji se slivaju sa obronaka Juhora i Crnog vrha. Kiša neprestano pada već 10 sati i do 10 sati je palo 70 litara po kvadratu.

ЈАГОДИНУ ЗАДЕСИЛА ТЕШКА НЕПОГОДА: Села под водом - материјална штета огромна (ФОТО)

Novosti

Apokaliptične scene viđene su u Dragoševcu gde je bujični potok nosio automobile i traktore, poplavljena su domaćinstva, njive plivaju u vodi. Domaćinstva i njive poplavile su vode Belice, Lugomir preti da izlije u Glavincima i Bresju.

Od plavnih voda Belice brani se naselje od 200 kuća kod železničkog mosta i tu su angažovani radnici iz jagodinskog komunalnog preduzeća, Srbija vode i Vodoprivrede. Zaustavljen je saobraćaj na ,,kamenom mostu“ kod bolnice u centru grada, koju ugrožavaju podzemne vode, radnici sa pumpama su na terenu i izbacuju vodu iz prostorija zdravstvene ustanove. Materijalna šteta je ogromna. Raduje podatak da nema povređenih.

Novosti

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma izjavio je danas na konferenciji za novinare da je Jagodinu zadesila teška elementarna nepogoda u vidu poplava.

- Reka Belica koja protiče kroz Jagodinu dostigla je svoj maksimum i te vode su se slile iz okolnih brda, a reka Belica nije mogla da primi tu ogromnu količinu vode. Pričinjena je velika materijalna šteta u jagodinskim selima. Želim da poručim svim građanima u gradu i selima oko Jagodine da će im šteta biti nadoknađena i već od sutra šaljemo komisiju na teren da izvrši procenu štete na kućama, njivama, baštama... Naše ekipe su non-stop na terenu i dobra vest je da nivo reke Belice opada i da je u poslednja dva sata pao za četiri centimetra" rekao je Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi