VIDOVDANSKO NASELJE DOBILO DOM ZDRAVLJA: U novom objektu biće zaposleno 46 zdravstvenih radnika

Z. GRUMIĆ

10. 06. 2023. u 12:11

NOVOIZGRAĐENI objekat Doma zdravlja Novi Sad na Vidovdanskom naselju biće u narednim danima opremljen najsavremenijom medicinskom opremom kako bi, za oko šest nedelja, bio spreman da primi prve pacijente, izjavio je danas gradonačelnik Milan Đurić posle obilaska završnih radova na realizaciji te važne investicije u novosadsko zdravstvo.

ВИДОВДАНСКО НАСЕЉЕ ДОБИЛО  ДОМ ЗДРАВЉА: У новом објекту биће запослено 46 здравствених радника

Z. grumić

Za izgradnju zgrade, koja ima prizemlje i sprat ukupne površine 1.045 kvadratnih metara, iz gradskog budžeta izdvojeno je 207 miliona dinara a dodatnih 81 milion obezbeđen je za nabavku najsavremenije medicinske i druge opreme.

- Ovaj deo grada, odnosno Vidovdansko naselje, Slana bara i Klisa, gde živi ukupno oko 25.000 stanovnika, dobiće lep i savremeno opremljen Dom zdravlja, u kojem će biti zaposleno 46 zdravstvenih radnika, među kojima 19 lekara – istakao je gradonačelnik i najavio nastavak investiranja u novosadsko zdravstvo, oblast u koju je Grad od 2012. godine uložio čak 11,3 milijarde dinara.

Direktor Doma zdravlja Novi Sad prof. dr Veselin Bojat izrazio je zadovoljstvo podrškom Grada zdravstvu i naglasio da je Novi Sad sigurno prva lokalna samouprava po broju napravljenih i rekonstruisanih zdravstvenih objekata u poslednjih desetak godina.

On je podsetio da su značajna sredstva uložena u obnove objekata DZNS na Limanu i Almaškoj ulici kao i da je osim ovog na Vidovdanskom naselju izgrađen i novi objekat na Adicama.

- U toku je izrada plana i pronalaženje parcele za izgradnju objekta Doma zdravlja u Veterniku – napomenuo je Bojat i dodao da će novi Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju pružati godišnje oko 250.000 medicinskih usluga uz, kako je rekao, korišćenje najsavremenije opreme kakvu nemaju ni mnoge opšte bolnice u našoj zemlji.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)