UVEK U SLUŽBI GRAĐANA: Na Trgu slobode u Novom Sadu svečanost povodom Dana i slave MUP-a i Dana policije

Lj.P.

04. 06. 2023. u 13:04

NA Trgu slobode u Novom Sadu, danas su u prisustvu građana i najmlađih, svečano obeleženi Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije.

УВЕК У СЛУЖБИ ГРАЂАНА: На Тргу слободе у Новом Саду свечаност поводом Дана и славе МУП-а и Дана полиције

FOTOLj.P.

Načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, pukovnik Goran Radonjić, kazao je da je namera i veliki cilj policije da osnaži poverenje svih naših građana u pripadnike MUP-a, i da ih uvere da su u svakom trenutku tu za njih.

- Trudili smo se da ovaj dan namenimo  najmlađima, kako bi od malih nogu razumeli i naučili da su policajci njihovi najbolji prijatelji, i da mogu u svakom trenutku da očekuju pomoć i podršku u svakoj životnoj situaciji – kazao je Radonjić.

Čestitajući Dan i slavu MUP-a i Dan policije, Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, istakao je da su današnja tri važna događaja, prilika da se zahvalimo na hrabrosti, posvećenosti poslu, visokom stepenu profesionalizma, entuzijazmu i požrtvovanosti.

- Kao gradonačelnik sam bio ponosan kada sam video dovan gest, kada su dvojica policajaca prilikom nedavnog velikog nevemnena u gradu, pomogli našoj sugrađanki, noseći je na svojim rukama da pređe preko vode – kazao je gradonačelnik. - Neizmerno sam zahvalan pripadnicima protividevrzione jedinice koji su svakodnevno na terenu i pregledaju školske zgrade, institucije i druge objekte širom grada. Njihova predanost poslu je primer požrtvovanja i borbe za našu Srbiju, jer svojim delovanjem svakodnevno čuvaju i obezbeđuju mir svim našim građanima.

Gradonačelnik je dodao da je zahvalan svima koji su izložili svoje živote opasnosti da bi spasli tuđe, i tako pored službene dužnosti, pokazali ljudske osobine koje bi svima trebalo da budu primer.

- Pružanje podrške Policijskoj upravi u Novom Sadu je jedan od najvećih prioriteta Grada Novog Sada – istakao je Đurić. - Uvek ćemo biti tu da nagradimo vaš trud i zalaganje. Bitno je da verujemo policiji i da im kao Grad obezbedimo najbolje moguće uslove za njihov rad.

Na Trgu slobode je izložena oprema, vozila i edukativni materijal, a mali sugrađani su se oprobali u penjanju na veštačkoj steni, pažljivo su slušali uputstva kako bezbedno da pređu ulicu, a zanimalo ih je i kako vatrogasci gase vatru.

Za najmlađe Novosađane odigrana je predstava „Moj drug policajac“ Dečjeg pozorišta iz Kikinde, kao i likovna radionica sa istom temom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!