NOVOSAĐANI OBELEŽILI SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE: U Dunavskom parku kviz za đake i poseta gradonačelnika

Z. G.

05. 06. 2023. u 13:41

SVETSKI dan zaštite životne sredine obeležen je danas u novosadskom Dunavskom parku kviz-takmičenjem, koje je za učenike osnovnih škola „Đura Daničić“ i „Đorđe Natošević“ Gradska uprava za zaštitu životne sredine, kao i izložbom fotografija osam novosadskih parkova.

НОВОСАЂАНИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: У Дунавском парку квиз за ђаке и посета градоначелника

Pres služba Grada Novog Sada

Tom prilikom, kako se dodaje u saopštenju, predstavljena je „Digitalna promocija novosadskih parkova“, platforma pomoću koje građani mogu da pristupe virtualnoj parkovskoj turi.

U okviru obeležavanja Dana zaštite životne sredine Dunavskim parkom prošetao se danas i gradonačelnik Milan Đurić.

- Javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ lepo održava ovaj najstariji novosadski park i čini sve da on zadrži renome najpopularnijeg i najpristupačnijeg – istakao je Đurić i podsetio da je U Dunavskom parku pre tri godine obnovljen sistem odvoda atmosferskih i kanalizacionih voda.

Urađena je tad i revitalizacija jezera a za čitav taj projekat obnove izdvojeno je ukupno oko 34 miliona dinara.

U tom parku takođe su uređene i pešačke staze i plato, obnovljeni ograde i mobilijar, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 125 miliona dinara.

- Naša Gradska uprava za zaštitu životne sredine predano i strateški radi na ozelenjavanju Novog Sada, kako bismo zajedno što pre došli do zajedničkog cilja i nove titule a to je Zelena prestonica Evrope – naglasio je gradonačelnik.

U proteklom periodu, dodao je on, potpuno je uređen Kamenički park a radi uređenja i opremanja Futoškog u toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Novi novosadski park izgrađen je, posle 40 godina od prethodnog, na Novom naselju na površini od 35.000 kvadratnih metara. Za tu investiciju utrošeno je 55 miliona dinara.

Đurić je napomenuo da će nova parkovska površina od 1,2 hektara biti uređena uz Bulevar cara Lazara kod „Spensa“, kao i da je u pripremi izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju Univerzitetskog parka površine 5,5 hektara. Uređen je takođe Sentandrejski park kao novi prostor preoblikovan od neuređene lokacije, na više od tri hektara a u planu je i podizanje parka na Limanu 4, koji će se prostirati na oko 7.000 kvadrata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)