IZGRADNJA „KAMENICE 3“ GOTOVA U NOVEMBRU: Bolji i komforniji uslovi za lečenje pacijenata

Z. GRUMIĆ

09. 06. 2023. u 15:48

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas, prilikom obilaska gradilišta u sremskokameničkom institutskom kompleksu, da će izgradnja objekta „Kamenica 3“, površine 9.500 kvadratnih metara, biti završena do kraja novembra a iduće godine biće okončana i rekonstrukcija zgrade „Kamenica 1“, koja je takođe u toku.

ИЗГРАДЊА „КАМЕНИЦЕ 3“ ГОТОВА У НОВЕМБРУ: Бољи и комфорнији услови за лечење пацијената

Pres služba Pokrajinske vlade

- Kada ovaj veliki projekat bude priveden kraju i novi objekat predat na upotrebu imaćemo značajno bolji komfor za pacijente i zaposlene u institutima – izjavio je Mirović novinarima i podsetio da se i institutima za kardio-vaskularene bolesti, onkologiju i plućne bolesti leče pacijenti ne samo iz Vojvodine i čitave Srbije, nego i mnogi iz Republike Srpske i Crne Gore, koji ovde dolaze zbog renomea tih zdravstvenih ustanova.

Napomenuvši da je za izgradnju objekta „Kamenica 3“ Pokrajinska vlada izdvojila više od četiri milijarde dinara i da je deo opreme za taj objekat nabavljen zahvaljujući podršci Vlade Srbije, Mirović je naveo da će za kompletno opremanje nove zgrade dodatna sredstva biti izdvojena rebalansom pokrajinskog budžeta koji će na dnevnom redu Skupštine Vojvodine biti krajem ovog meseca.

- Predstojećim rebalansom biće opredeljeno dodatnih 766 miliona dinara za „Kamenicu 3“, od kojih je 700 miliona za opremanje medicinskom i nemedicinskom opremom tog objekta – precizirao je Mirović i dodao da će za rekonstrukciju „Kamenice 1“ Pokrajina izdvojiti 1,3 milijarde dinara.

On je izrazio zadovoljstvo dinamikom radova na oba objekta, na kojima je angažovano oko 280 radnika.

Inače, objekat „Kamenica 3“ namenjen je za sva tri kamenička instituta. U završenom delu te zgrade već su u funkciji novi PET-skener i iks-nož a u toku je i probni period za puštanje u rad novog linearnog akceleratora.

Mirović je napomenuo i da će sledeće nedelje početi i rekonstrukcija dela Klinike za kardiohirurgiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave