IZBEGNUTA ŠTETA U VELIKOJ GREDI: Komunalci na vreme zaustavili curenje gasa iz gasovoda

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

08. 06. 2023. u 19:56

U SELU Velika Greda, u južnobanatskoj opštini Plandište, danas je ponovo došlo do curenja gasa iz cevi dotrajalog seoskog gasovoda. Pravovremenom intervencijom lokalnih komunalaca izbegnut je nastanak veće štete.

ИЗБЕГНУТА ШТЕТА У ВЕЛИКОЈ ГРЕДИ: Комуналци на време зауставили цурење гаса из гасовода

Foto: J.J.Baljak

Veliki kvar dogodio se u Ulici Nikole Tesle, a najveće oštećenje sistema distribucije gasa registrovano je kod kućnog broja 8.

Obilno curenje, zbog dotrajalosti gasovoda, izazvalo je i gubitke na mreži, zbog čega će JP „Polet“ tokom leta, koliko im to finansijske mogućnosti budu dozvoljavale, raditi na sanaciji svih kritičnih tačaka.

- Gasovod u Velikoj Gredi je na pojedinim deonicama u jako lošem stanju, s toga su i vrlo česti kvarovi na mreži. Danas smo uspešno završili sanaciju samo jedne deonice, koja je bila vidno oštećena. U planu nam je da u narednom periodu realizujemo i veće radove na sanaciji gasovoda i zameni dotrojalog cevovoda, kako bismo sprečili nastanak štete veće vrednosti, a samim tim i gubitke na mreži – kaže Miroslav Petrović, direktor JP „Polet“ iz Plandišta.

On apeluje na sve stanovnike opštine Plandište da imaju strpljenja za buduća povremena isključenja gasa, zbog sanacije gasovoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024