OD MENJAŽE IGRAČAKA DO POLIGONA ZA BEZBEDNOST NA DRUMU: U Novom Sadu održan šesti „Sajam automobilčića“

S.B.

03. 06. 2023. u 20:50

MA jel moguće da od 40.000 izloženih automobilčića, ne mogu da nađem „Reno 4“- pita se Duško Avramov, ugledni novosadski ugostitelj u penziji, pasionirani sakupljač „četvorotočkaša igračaka“, koji je danas pre podne na platou Vujadina Boškova u Novom Sadu, špartao između štandova šestog „Sajma automobilčića“.

ОД МЕЊАЖЕ ИГРАЧАКА ДО ПОЛИГОНА ЗА БЕЗБЕДНОСТ НА ДРУМУ: У Новом Саду одржан шести „Сајам аутомобилчића“

S.B.

Tu, između stadiona „Karađorđe“ i „Spens-a“, više od 50 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Rumunije i naše zemlje, posebno iz Beograda, Niša, Kragujevca, Paraćina, Subotice… u organizaciji Saveza vozača Novog Sada, ponudilo je „bezbroj“ modela popularnih igračaka, po jednako tako, popularnim cenama.

- Imam lepu kolekciju raznih tipova automobila i želim da je dopunim sa nekoliko rariteta. Uživam u razgledanju, sreo sam nekoliko prijatelja na lepoj manifestaciji, pa iako ne nađem željeno, nastaviću druženje na kafi- kaže Avramov.

Jedan od izlagača, Vladimir Tadić iz Novog Sada, predočio je oko 500 modela igračaka i ne krije da uživa u druženju sa kolekcionarima.

- Svako će naći ono što mu nedostaje. Ovde je poseban vid trgovine, najčešće zasnovan na „menjaži“, a cene se kreću od 50, 100 dinara po modelu, pa naviše. Po starom pravilu, najčešći kupci su „veliki dečaci“, koji popunjavaju svoje kolekcije. Traži se „golf“, „jugo“, „Stojadin“… ono što su vozili kad su bili mladi. Naravno, tu su i mališani kojima roditelji ispunjavaju želje- kaže Tadić.

Okupljanje zaljubljenika u automobilčiće, pored sajamsko-festivalskog karaktera, imalo je poseban akcenat na edukaciju dece i mladih o bezbednosti u saobraćaju, i to sve sve kroz druženje i zabavu.

- Rad sa mladima na polju bezbednosti u saobraćaju je veoma značajan, pre svega u porodici, zatim u vrtićima i školama kao i na ovakvim manifestacijama gde kroz igru na poligonima i kvizovima, stiču znanja. Posle toga slede auto škole- kađe profesor dr Aleksandar Bulajić, član gradskog veća za saobraćaj i puteve i naglašava da Grad Novi Sad podržava manifestacije koje sadrže edukatini segment.

NA „Sajmu automobilčića, kako potvrđuje Marko Topo, organizator, priređena je i izložba nekoliko egzotičnih automobila iz različitih epoha i kategorija.

- Predstavile su se i kompanije za pomoć na putu, auto škole, auto-moto udruženja Vojvodine, Moto unija Vojvodine... - kaže Topo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!