NAJSLAĐA MANIFESTACIJA U VOJVODINI : U subotu „Dan jagoda i meda“ u Baču

S. BAJIĆ

30. 05. 2023. u 15:01

SLATKO, da slađe ne može biti. U subotu, 3. juna, Turistička organizacija opštine Bač deveti put organizuje manifestaciju „Dan jagoda i meda“ na kojoj će se predstaviti voćari i medari.

НАЈСЛАЂА МАНИФЕСТАЦИЈА У ВОЈВОДИНИ : У суботу „Дан јагода и меда“ у Бачу

M.B.

- Nije čudno da pravimo manifestaciju u njihovu čast, kada se zna da se u Baču i okolini godišnje proizvede 300 tona jagoda za izvoz- kaže Darko Vojnović, direktor Turističke organizacije opštine Bač.- Takođe, imamo i veliki broj proizvođača meda, pa je prirodno da oni zajedno imaju svoj dan. Očekujemo proizvođače iz Bačkog Petrovca, Bačke Palanke, Odžaka… kao i učenike osnovne škole „Vuk Karadžić“, koji svake godine organizuju „Slatke igre“ i članove ansambala kulturno umetničkih društava.

Manifestacija će imati i edukativni kaakter, s obzirom na to da će sručnjaci održati nekoliko predavanja. Izlagačima meda i jagoda pridružiće se i proizvođači poljoprivrednih proizvoda, gastronomskih poslastica na berzi domaćih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede