SPREČAVANJE ZARAZNIH BOLESTI: Leskovac spreman za sistemsku dezinsekciju i deratizaciju

I. M.

30. 05. 2023. u 13:48

NADLEŽNI u leskovačkoj gradskoj upravi spremni su za akciju sistemske dezinsekcije i deratatizacije koja spada u grupu preventivnih mera sa ciljem sprečavanja pojave zaraznih bolesti među građanima.

СПРЕЧАВАЊЕ ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ: Лесковац спреман за системску дезинсекцију и дератизацију

Foto: G. Šljivić

Izabran je izvođač radova ovih poslova kao i ustanova koja će vršiti stručni nadzor, a plan je da prve aktivnosti počnu sutra.

One obuvataju deratizaciju kanalizacacione mreže, javnih i zelenih površina, groblja, priobalja Veternice, deponija, nehigijenskih naselja, poslovnih i pomoćnih gradskih prostorija kao i podruma zgrada za kolektivno stanovanje.

Dezinsekcija će biti obavljena u više navrata i odnosi se na suzbijanje larvi i odraslih formi komaraca - u kanalima i barama i zamagljivanjem po planiranoj maršruti kao i krpelja na javnim i zelenim površinama.

Dezinsekcija je planirana i u objektima kolektivnog stanovanja kao i u poslovnim i pomoćnim gradskim prostorijama. O terminima ovih aktivnosti građani će biti informisani lepljenjem plakata na vidljivim mestima na svim lokacijama koje će biti tretirane.

Suzbijanje larvi komaraca vršiće će se u prepodnevnim, a zamagljivanje odraslih formi u kasnim večernjim časovima, dok će građani o tome, kao i pčelarska udruženja, biti informisani tri dana pre planiranih tretmana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UNIVERZITETSKI KLINIČKI CENTAR KRAGUJEVAC:Ukinuta zabrana poseta pacijentima