REGIONALNO TAKMIČENJE „PAŽLJIVKOVA SMOTRA“: Paraćin i Kruševac idu na državno takmičenje (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

27. 05. 2023. u 16:38

GRAD na Crnici bio je odličan domaćin Regionalnog takmičenja „Pažljivkova smotra“ u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ „ПАЖЉИВКОВА СМОТРА“: Параћин и Крушевац иду на државно такмичење (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Pozorišna sala bila je prepuna dece-navijača, koja su sa svojim vaspitačima i nastavnicima bodrila svoje takmičarske ekipe iz Aleksinca, Varvarina, Kruševca, Paraćina i Ćićevca. U pitanju je edukativno kviz-takmičenje u kome najmlađi treba da pokažu zananje iz poznavanja saobraćaja, što je preduslov da budu bezbedni na putu od kuće do škole.

Ekipa Predškolske ustanove „Bambi“ iz grada domaćina osvojila ja prvo mesto u konkurenciji predškolaca, pa se Paraćin tako plasirao na završno državno tamičenje koje će 13. i 14. juna biti održano u Kragujevcu. Drugo mesto osvojio je Kruševac, treće Ćićevac.

U kategoriji prvog razreda pobedila je ekipa iz Kruševca, slede Paraćin i Ćićevac. Među ekipama drugog razreda ponovo je bio najbolji Kruševac, drugo mesto pripalo je ekipi iz Aleksinca, a treće Varvarinu.

Paraćin je odavno uključen u realizaciju „Pažljivkove smotre“ jer je to način da se poveća bezbednost dece u saobraćaju. Ove godine, prema rečima Nenada Stojkovića iz Lokalnog saveta za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja, kroz prva dva nivoa takmičenja „Pažljivkove smotre“, koja obuhvataju školsko i opštinsko takmičenje, u Paraćinu je prošlo skoro 1.500 dece, što je zaista veliki broj.

Predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja RS Tomislav Petrović, naglašava da Agencija već petu godinu organizuje ovo edukativno takmičenje i da se sve veći broj opština prijavljuje za učešće.

- Ove godine oko 90.000 dece je uradilo prvi test za školsko takmičenje, a odazvala se 71 lokalna samouprava, što je napredak u odnosu na početak, mada je nama cilj da se svaka lokalna samouprava u Srbiji uključi u ovakav projekat jer je vrlo važan za bezbednost dece u saobraćaju – zaključuje Petrović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna