ZAKAZANA VEŽBA PARAĆINSKIH VATROGASACA: Dobrovoljno vatrogasno društvo i Vatrogasna jedinica na istom zadatku

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 05. 2023. u 12:37

JAVNO-pokazna zajednička vežba Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Paraćin“ i Vatrogasno-spasilačke jedinice tog grada biće održana u sredu, 31. maja, na poligonu iza benzinske pumpe „Mihajlović“ u Sinđelićevoj ulici.

ЗАКАЗАНА ВЕЖБА ПАРАЋИНСКИХ ВАТРОГАСАЦА: Добровољно ватрогасно друштво и Ватрогасна јединица на истом задатку

Foto: Z. Rašić

Vežbu organizuju Sektor za vanredne situacije MUP-a, Vatrogasni savez Srbije i Opština Paraćin, uz učešće paraćinske Policijske stanice, Crvenog krsta i Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja. Trajaće 30 minuta, a nakon vežbe biće organizovana smotra i prezentacija opreme i mehanizacije Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

Kako je najavio Saša Ružić, član Opštinskog veća zadužen za Sektor za vanredne situacije opštine Paraćin, početak je u 11 sati, a građani su pozvani da prisustvuju.

- Zadatak vatrogasaca biće spasavanje povređenog vozača koji je zarobljen u automobilu nakon saobraćajne nesreće u kojoj je vozilo udarilo u benzinsku pumpu, pa je došlo i do curenja goriva. Moći će da se vidi oprema koju poseduje Dobrovoljno vatrogasno društvo, kamion i ostala sredstva obezbeđena za efikasan rad Društva. Cilj je usklađivanje, odnosno sinhronizacija rada DVD Paraćin i VSJ u konkretnoj vanrednoj situaciji.

 Smotri će prisustvovati predstavnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, Vatrogasnog saveza Srbije i lokalne samouprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!