„DANILO KIŠ“ PONOVO MEĐU SUBOTIČANIMA - „Službeni glasnik“ udahnuo novi život knjižari u Subotici

J. L.

23. 05. 2023. u 08:00

Promocijom knjige „Venac od trnja za Danila Kiša“ Milivoja Pavlovića juče je u Subotici otvorena nova knjižara „Službenog glasnika“ koja će zadržati ime „Danilo Kiš“, koje je nosila prethodnih decenija.

„ДАНИЛО КИШ“ ПОНОВО МЕЂУ СУБОТИЧАНИМА - „Службени гласник“ удахнуо нови живот књижари у Суботици

foto: J.L.

Na ovaj način sprečeno je zatvaranje knjižare u samom centru grada, koja je bila jedan od simbola kulturnog stvaralaštva na severu Bačke.

- Kao veliki nacionalni izdavač, „Službeni glasnik“ u svojoj misiji treba da bude prisutan u celoj Srbiji. Raspored maloprodajnih objekata je jako slab, u Vojvodini je do sada samo bilo u Novom Sadu, Kikindi i Vršcu, te smo u protekla dva meseca otvorili pet knjižara, među kojima je i ova u Subotici – ističe Mladen Šarčević, direktor „Službenog glasnika“. – Kada smo čuli da će se ova knjižara zatvoriti, požurili smo kako se ovaj prostor ne bi pretvorio u kladionicu ili nešto slično. Čast nam je da ostane ime Danila Kiša, što je drugi slučaj, pored knjižare „Geca Kon“ u Beogradu. Potrebno je da Glasnik radi i književna dela, za tri meseca smo proširili delatnost na celu prosvetu, naročito za visoko obrazovanje.

„Venac od trnja za Danila Kiša“ izdat je na srpskom, engleskom i italijanskom jeziku. Delo Milivoja Pavlovića inspirisano je životom i delom velikog književnika, rođenog upravo u Subotici.             

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini