ZVUCI HARMONIKE U CENTRU PARAĆINA: Učenici Muzičke škole promovisali instrumente pred upis (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

20. 05. 2023. u 16:56

ŠUM fontane i prelepi akordi instrumenata koji su se stapali ulepšali su današnje subotnje jutro Paraćinaca koji su izašli da prošetaju po prvom ovonedeljnom sunčanom danu.

ЗВУЦИ ХАРМОНИКЕ У ЦЕНТРУ ПАРАЋИНА: Ученици Музичке школе промовисали инструменте пред упис (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Bio je to koncert učenika Muzičke škole „Milenko Živković“, organizovan radi predstavljanja koje sve lepe stvari najmlađi Paraćinci mogu da nauče ako upišu tu školu.

- Izvodili smo klasičnu muziku i srpsku tradicionalnu muziku na violončelu, saksofonu, harmonici, trubi i flauti. Ovaj događaj bio je namenjen najviše deci,  cilj nam je da prikažemo muzičke instrumente i ono što mi radimo u našoj školi kako bismo privukli što više mališana da se upiše kod nas – kako direktorka Simonida Pešić.

Ova škola je poslednje dve nedelje organizovala čitav serijal predstavljanja u svim osnovnim školama u selima i gradu, u pozorištu je takođe bio koncert, a završnica promocije je upravo današnji koncert na trgu.

Direktorka ističe da je prijavljivanje zainteresovanih za upis počelo početkom maja, a prijave su mogle da se popune i na licu mesta tokom koncerta danas. Prijavljivanje se završava 26. maja, a sutradan je prvi termin za prijemni ispit.

Muzičku školu u Paraćinu svake godine upiše nova generacija od šezdesetak polaznika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)