ZASEDALA SKUPŠTINA OPŠTINE PARAĆIN: Usvojeno svih 28 tačaka dopunjenog dnevnog reda

Зорана Рашић
Zorana Rašić

14. 05. 2023. u 10:51

NA POSLEDNjEM zasedanju lokalnog parlamenta u Paraćinu, održanom u sali pozorišta, „zeleno svetlo“ odborničke većine dobile su svi predlozi u okviru dopunjenog dnevnog reda sa 28 tačaka.

ЗАСЕДАЛА СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПАРАЋИН: Усвојено свих 28 тачака допуњеног дневног реда

Foto: Z. Rašić

Između ostalog, usvojeni su prošlogodišnji izveštaji o radu, sa finanasijskim izveštajima Predškolske ustanove „Bambi“, Centra za socijalni rad, sportskih centara „7. juli“ i „Borac“, Apoteke „Paraćin“, Doma zdravlja, Kulturnog centra, Doma omladine, Pozorišta, Biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, Zavičajnog muzeja, Turističke organizacije i Regionalnog inovacionog startap centra.

Skupštinska većina donela je Godišnji program mera i radova na smanjenju rizika od poplava na teritoriji opštine, kao i Operativni plan odbrane od poplava za vodotoke drugog reda.

Takođe je donet Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje opštine Paraćin. Među usvojenim predlozima su i izmene i dopune Odluke o stipendiranju izuzetno nadarenih učenika i studenata, te odluke o davanju na korišćenje objekata koji su u javnoj svojini opštine Paraćin mesnim zajednicama i o davanju na korišćenje dela opštinskog objekta u Prekršajnom sudu Paraćin....

Između ostalog, u okviru 11. tačke, doneto je Rešenje o ispravci tehničke greške u izmeni Plana generalne regulacije naseljenog mesta Paraćin radi izbora odgovarajuće lokacije za izgradnju novog vrtića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)