DAH DALEKE INDIJE: Manifestacija posvećena indijskoj kulturi u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

12. 05. 2023. u 10:58

Uz niz kulturnih, zabavnih i edukativnih programa, U Vrnjačkoj Banji održana je dvodnevna manifestacija „Dani Indije“ sa ciljem da se Vrnjčanima približi kultura ove daleke zemlje.

ДАХ ДАЛЕКЕ ИНДИЈЕ: Манифестација посвећена индијској култури у Врњачкој Бањи

KC Vrnjačka Banja

U organizaciji Udruženja „Maja medija“ i Kulturnog centra Vrnjačka Banja, uz podršku lokalne samouprave i Ambasade Indije, u ovdašnjem Zamku kulture, Bioskopu, Biblioteci, Gimnaziji, kao i Predškolskoj ustanovi, duh Indije dočaran je kroz izložbe fotografija, projekcije filmova, predavanja, promocije i kreativne radionice.

Na svečanom otvaranju u Zamku kulture, u prisustvu opštinskig čelnika, predstavnika Ambasasde Indije u Beogradu i Romskog nacionalnog saveta, posetioci su bili u prilici da pogledaju izložbu fotografija Monike Maširević pod nazivom „Moja Indija, moj put srca“ i uživaju u nastupu plesne grupe “Odissi dance” iz Beograda i specijalne gošće Mani Tate koja se predstavila klasičnim indijskim plesom i muzikom.

KC Vrnjačka Banja

 

- Na ovaj način još više će ojačati dobri odnosi između naših prijateljskih država - rekao je Sandi Kumar, savetnik u indijskoj Ambasadi u Beogradu. - Kultura ima moć da spaja ljude bez obzira koliko su geografski udaljeni, a „Dani Indije“ u Vrnjačkoj Banji su najbolji primer.

KC Vrnjačka Banja

Sandi Kumar, savetnik u Ambasadi Indije u Beogradu

Sa ovom konstatacijom složio se i predsednik vrnjačke opštine Bobn Đurović, naglašavajući da je prestonica srpskog kontinentalnog turizma otvorena za kulturu svih naroda i nacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna